Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKI DERBI Remi 3:3 i odlična igra oduševili publiku

Banićeva peta za ovacije punih Gripa

mejasi-txt.jpg
import
27.10.2008.
u 17:44

Gledatelji koji su ispunili tribine dvorane na Gripama vidjeli su pravi, borbeni i neizvjesni gradski derbi Brodosplit inženjeringa i Mejaša. Na kraju su momčadi podijelile bodove, no obje su ekipe imale svoje šanse za pobjedu.

Banić zabio petom
Brzo su Mejaši poveli. Igrala se 7. minuta kada je Smoljo pogodio okvir gola, no lopta se odbila do Gračanina kojemu nije bilo teško pogoditi mrežu. Nešto angažiranije zaigrali su potom “inženjeri”. U 11. minuti stigli su do izjednačenja.

Banić je pucao, Gabrić obranio, no loptu je prihvatio Despotović i dao je do Bogdanovića koji pogađa praznu mrežu. Novu priliku tri minute nakon toga imao je Banić. Opasno je pucao, ali pogodio je desnu vratnicu.

No, baš je on u 17. minuti donio prednost Brodosplitu efektnim pogotkom kojim je zaslužio i ovacije publike. Loptu je iz auta izveo Bogdanović, Banić je primio okrenut leđima golu Mejaša, ali je gol zato zabio petom!

No, na samom kraju prvoga dijela, u 20. minuti, Smoljo vraća stvari na početak. Iskoristio je pogrešku Brazilca Zanate te loptu plasirao pokraj nemoćnog vratara Jukića.

U drugi dio utakmice Brodosplit je ušao znatno oslabljen, bez iskusnog Nikole Tomičića koji je zbog ozljede zgloba ostao u svlačionici. Nije to ipak preteška ozljeda, Nikola bi trebao zaigrati u sljedećem kolu.

U 27. minuti novo vodstvo Mejašima donosi raspoloženi Gračanin. Pucao je Jelić, Jukić je njegov udarac obranio, no loptu je prihvatio Gračanin koji je pobjegao Jarniju i donio vodstvo Mejašima i radost njihovim navijačima Graničarima.

U 29. minuti opet je na sceni sjajni Banić. Poput vihora se sjurio po desnoj strani i pravodobno gurnuo loptu Brazilcu čiji udarac brani Gabrić. Zaigrali su nakon toga “inženjeri” još agresivnije, pokušavali izjednačiti, no Gabrić je bio raspoložen.

No, brzo su Mejaši napravili 6. prekršaj, već u 32. minuti; precizan je s deset metara bio Despotović koji je donio izjednačenje 3:3. Iako je do kraja bilo osam minuta, igrači Brodosplita nisu uspjeli iznuditi novu priliku da sa 10 metara dođu do pobjede.

Mejaši su igrali oprezno u obrani. U posljednjoj minuti obje su momčadi imale po šansu, “inženjeri” su tražili kazneni udarac zbog igranja rukom, no suci nisu ništa svirali.

Osvetili se promašaji
– Mislim da smo bili bliže pobjedi, ključne su bile dvije prilike kod našeg vodstva 2:1, mogli smo se “odlijepiti” na dva gola prednosti. Mnogo nas je poremetilo i to što smo ostali bez Tomičića – kaže Mato Stanković, povratnik iz Libije, koji je utakmicu odgledao s tribina, no uskoro će opet sjesti na klupu inženjera.

– Sve u svemu, možemo biti prilično zadovoljni. Opet nam se osvetio manjak treninga, ostali smo bez snage. Posljednjih osam minuta zbog akumuliranih prekršaja morali smo biti jako oprezni, gotovo da nismo mogli ozbiljno napasti Brodosplit – kaže trener Mejaša Mladen Perica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije