Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. HMNL

Banić kao Van Basten, “inženjeri” razbili Inero

02.02.2009.
u 11:59

Gradski derbi između Inera i Brodosplita inženjeringa ničim nije opravdao taj naziv. Niti je bio neizvjestan do samoga kraja, niti je bio derbi. Bila je to igra mačke i miša! “Inženjeri” su od samog početka krenuli žestoko i naprosto razbili i obezglavili igrače Inera. Već u 8. minuti imali su 4:0!

Uspavani Inero
Igrači Inera nisu ušli u utakmicu koncentrirano, uspavao ih je niz solidnih rezultata, vratio im se Slobodan Gudelj Velaga pa su pomislili “lako ćemo”. To im se obilo o glavu.

Već u 3. minuti Bajrušović je pogodio mrežu Talijančića na Banićevo dodavanje. Dean Banić je minutu kasnije i sam postigao pogodak. Akciju je pokrenuo motorični i izuzetno raspoloženi Duje Bajrušović, dodao desno Lauri, a ovaj na lijevoj vratnici pronalazi Banića koji je reagirao majstorki. Zarolao je Talijančića, pričekao da ovaj padne na parket, a onda loptu odmjerenim udarcem smjestio pod gredu. A već u 6. minuti 0:3 – Jarni je dodao Despotoviću koji zabija. 4:0 postavio je vratar “inženjera” Jukić. Nogom je ispucao loptu sa svojih vrata prema Lauri, ovaj ju je promašio, ali time zbunio vratara Talijančića, koji je morao loptu vaditi iz mreže.

Milan Ivčević Pajo pokušao je razbuditi svoju momčad, pozvao je time out, a vratara Talijančića zamijenio Čupićem. No malo je koristi imao od toga. Ljubomir Bonković je uspio, doduše, smanjiti rezultat na 1:4, ali su gosti opet povećali vodstvo. Banić je postigao još jedan prekrasan gol, ovaj put petom! A u 16. minuti ponovno je bljesnuo Bajrušović. Napravio je prekršaj, no odmah nakon što su ga igrači Inera izveli presjekao je loptu, sjurio se prema vrataru Čupiću i rutinski ga matirao. Na 1:7 povisio je Jarni sjajno odmjerenim udarcem, dok je na kraju prvoga dijela Banić zabio još jednom, na Laurino dodavanje.

U drugom poluvremenu tek nešto ozbiljnija Inerova igra, pokušali su ugroziti vrata Brodosplita, no u nekoliko je navrata sjajno reagirao Jukić. Tako ga je u 25. minuti Huljev lukavo pokušao lobati, no Jukić je spektakularnom intervencijom spasio svoju mrežu.

Van Banić
Nisu gledatelji u drugom dijelu vidjeli golijadu kao u prvom, ali su zapljeskali sjajnom Baniću. Još jednom je pokazao svoje majstorstvo, na ubacivanje Despotovića reagirao je poput Van Bastena na utakmici protiv SSSR-a na Euru 1988. i zakucao loptu u Čupićevu mrežu.

– Željno sam čekao nastup nakon suspenzije. Znali smo da se Ineru vraća Gudelj Velaga koji je njihov najopasniji igrač te da mu moramo uskratit prostor želimo li ga zaustaviti. Nismo očekivali ovakvu pobjedu, jednostavno nam se otvorilo – kazao je junak susreta Dean Banić.

SPLIT – Dvorana SC Gripe. Gledatelja 700. Suci Ajduković 7 i Ugrin 7 (oba Split)

INERO: Talijančić 5, Mašković 5, Radan 5, Juras, Brnabić 5, Bokan 5, Radmilo 5, Gudelj Velaga 5, Bonković 5, Huljev 5, Mijatović 5, Čupić 5. Trener Milan Ivčević

BRODOSPLIT INŽENJERING: Jukić 7,5, Lončar, Despotović 7,5, Bugarija 7, Podlipec, Banić 8, Tomičić 7, Maretić, Laura 7,5, Jarni 7, Bogdanović 7, Bajrušović 7,5. Trener Senudin Džafić.

Pogoci: 0:1 Bajrušović (3, Banić), 0:2 Banić (4, Laura), 0:3 Despotović (6, Jarni), 0:4 Jukić (8), 1:4 Bonković (9), 1:5 Banić (12, Bogdanović.), 1:6 Bajrušović (16), 1:7 Jarni (18, Laura), 1:8 Banić (19, Laura), 1:9 Banić (33, Despotović), 2:9 Huljev (36, Gudelj Velaga), 2:10 Bajrušović (37, Banić)

Igrač utakmice: Dean Banić

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije