Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U VATERPOLU

Bandić traži osiguravatelja za Arenu, ali Bukić je sve bliže Savi

Bandić Bukić
Marko Lukunić/PIXSELL
11.05.2010.
u 10:47

I dalje se ne zna gdje će se odigrati utakmice vaterpolskog EP-a, no ždrijeb je 21. svibnja.

Iako se Milan Bandić, neslužbeno doznajemo, još raspituje o mogućnostima da se pronađe osiguravatelj za Arenu (koji bi pokrio bankovna jamstva od 35 milijuna kuna), organizatori Europskog vaterpolskog prvenstva ozbiljno su pristupili planu B, organizaciji prvenstva na otvorenom bazenu uza Savu.

– Vrijeme prolazi (termin je od 29. kolovoza do 11. rujna, nap. a.) i bilo bi neozbiljno čekanjem dovesti EP u pitanje. Ne budemo li mogli organizirati prvenstvo u Areni, bit će održano na bazenu uza Savu, koji će zahtijevati rekonstrukciju i montažne tribine – kazao je predsjednik HVS-a Perica Bukić.

Još se, dakle, ne zna gdje će se igrati utakmice EP-a, ali se zna da će ždrijeb biti 21. svibnja na Trgu bana Jelačića, a u bubnju će se naći 12 muških i osam ženskih reprezentacija.

Jadranska je liga drugi problem. To regionalno natjecanje pokazalo se uspješnim i nikome ne pada na pamet da ga ukine. Posebno ne nakon što je postignut dogovor s Triglavom osiguranjem, koji bi za 100.000 eura godišnje trebao postati glavni sponzor. No, nekih će promjena biti.

– EP završava kasno a SP je sljedeće godine već u srpnju. Proširuje se Euroliga i zato ne možemo zadržati Jadransku ligu s 26 kola. Jedno od rješenja je da se liga podijeli u dvije skupine od po sedam klubova. Četrnaesti će klub vjerojatno biti kranjski Triglav – kaže Bukić.

Komentara 3

Avatar anton.filic
anton.filic
13:01 11.05.2010.

Baš smo mi kilava država. Diljem svijeta se vaterpolska i plivačka natjecanja održavaju u dvoranama, samo kod nas to ne ide. I sad ćemo umjesto vrhunskog spektakla (vaterpolo u Areni! - tko bi tome odolio) imati seosku priredbu. Valjda ćemo dosegnuti razinu Kranja?

BR
brecuja
15:07 11.05.2010.

a zašto ne bi lijepo prebacili europsko prvenstvo u Dubrovnik gdje ima vrhunski bazen i gdje će biti vrhunska atmosfera a ne krpat onu baru na Savi punu tigrastih komaraca

Avatar anton.filic
anton.filic
17:34 11.05.2010.

Zato, Brecuja, što Dubrovnik nema drugi bazen. Onaj u Kuparima su uneredili, iako je bio kompletno obnovljen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije