Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava Lige prvaka

Ban: Mojim Talijanima ni Real neće lako zabiti

Juventus - Real
Foto: Press Association/Pixsell
13.05.2015.
u 13:40

– Bio je užitak dvije godine raditi za Juventus, bila su to divna vremena – kaže menadžer Predrag Rački

Malo tko je momčad Juventusa vidio u samoj završnici Lige prvaka, Talijani već dugo nisu ostavili značajniji trag, no Stara dama iz Torina radi čuda.

Ne samo da je došla do polufinala nego u borbi s velikim Realom ima prednost 2:1 iz prve utakmice.

– Sad smo Europi pokazali da možemo u finale – kazao je Andrea Pirlo nakon prve utakmice.

Ban: Pirlo je čudesan

Juve ide na "Santiago Bernabeu" uzdrmanom Realu koji je izgubio tu prvu polufinalnu utakmicu, ali i korak u utrci s Barcelonom za naslov španjolskog prvaka. Dvojbeno je ostaje li trener Ancelotti, a ni među igračima odnosi nisu sjajni. I nije to Real kao kad igra Luka Modrić. A njega nema, tek je počeo trčati i Real se samo može nadati da će danas ipak ići dalje te da će Luka potom biti spreman za finale.

– Juventus ima odličan rezultat nakon prve utakmice, čak je mogao pobijediti i sa 3:1. A znamo da Talijani znaju igrati na rezultat. Real je uzdrman, a Juve raste, u usponu je. Nije lako zabiti gol Talijanima, neće Realu biti lako – kazao je Zoran Ban koji je 1993. iz Rijeke za pola milijuna eura prešao u Juventus. No, nije igrao, pa je godinu poslije otišao u Belenenses.

I dok Real nema Luku, Juventus ima Andreu Pirla.

– Uh, kakav je to znalac. Doduše, Ancelotti ga je u prvoj utakmici uspio zaustaviti, natjerao ga je da se povuče. No, i tada je čuda radio dubinskim loptama. Ima Pirlo godina, ali je vrlo pametan, točno zna što i koliko može, idealno dozira. Bit će u svakom slučaju zanimljivo kao i u Torinu gdje je, iako sam navijao i navijat ću za Juve, Real bio bolji u prvom poluvremenu – kazao je Ban.

Rački: Izdržati poluvrijeme

Menadžer Predrag Rački jedno vrijeme bio je službeni skaut Juventusa.

– To je gospodski klub, s pravom nosi nadimak Stara dama. Dvije godine radio sam za njega, bio sam skaut za istočnu Europu. Bila su to lijepa vremena, dobra plaća, plaćeni svi troškovi, besplatan automobil po osobnom izboru – prisjetio se Rački.

Radio je tada Rački i s igračima s našeg područja.

– Bilo je kombinacija s Bokšićem, na kraju je otišao Jarni. Zanimao ih je i Savićević, pa sam razgovarao s njim u Beogradu. Bio im je zanimljiv i Zvone Boban. Juve je uvijek želio samo najbolje. I danas je tako, iako se dosta toga promijenilo, ide vrijeme. Eto, sjećam se današnjeg predsjednika Andree Agnellija. Dok sam radio za Juve, vidio sam ga u Agnellijevoj vili, bio je još dijete.

Ima li danas na našem tržištu igrača za jake klubove?

– Sva kvaliteta koncentrirana je u Dinamu, Hajduk ima klince Vlašića i Balića, Rijeka bočne igrače Tomečaka i Leovca te stopera Leškovića i to je uglavnom to – ističe Rački koji prednost daje Realu:

– Rezultat 2:1 iz prvog susreta sugerira da će današnja utakmica biti teška, no prednost bih u omjeru 60:40 dao Realu zbog domaćeg terena. No, Juventus je tvrda kost, ne primi li pogodak u prvih 45 minuta, šanse će mu jako narasti.

>>'Luka Modrić strašno nedostaje Cristianu Ronaldu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije