Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmica istine

Balića i dečke bodri 2000 navijača, a Srbe upola manje

'Supporters from Croatia cheer their team before the game against Algeria at the Men\'s Handball World Championship  in Lund January 16, 2011.     REUTERS/Yves Herman (SWEDEN  - Tags: SPORT HANDBALL)
Foto: 'YVES HERMAN'
1/4
19.01.2011.
u 08:06

Hrvatski rukometaši protiv Srbije u 3. kolu SP-a moraju pokazati jesu li i s novim izbornikom Golužom vrijedni medalje.

Slavko Goluža uspješno je položio tri kolokvija, protiv Rumunjske, Alžira i Australije, no danas ga čeka prvi pravi ispit (Srbija). Lošu ocjenu (poraz) ne treba doživjeti tragično jer uvijek postoji popravni rok (Danska), a prolazna ocjena (pobjeda) nekako bi mogla značiti da će izbornikovo školovanje proći uspješno.  

Srbi će igrati opušteni

– Favorit je danas Srbija, a ne mi – istaknuo je Goluža.

Otkud to?

– Zato što ona nema što izgubiti u toj utakmici i igrat će opušteno. Eto, zato je Srbija favorit. Znam da će protiv nas igrati drugačije u obrani i spreman sam na to. Moramo u napadu igrati disciplinirano. Naša kvaliteta bi na kraju trebala izaći na vidjelo – istaknuo je izbornik.

Protiv Srbije igrat ćemo obranu 6-0.

– I to cijelu utakmicu. Imaju oni sjajne pucače, ali imamo mi i sjajan i visok blok. Nije mi jasno kako su Srbi puštali Hansena da šutira bez kontakta. Kod nas to neće proći – zaključio je Slavko Goluža.

Prije devet godina, na Europskom prvenstvu u Švedskoj, u prvoj utakmici Hrvatska je igrala protiv Jugoslavije. Na tribinama u Jönköpingu natiskalo se 6000 gledatelja. Jedan dio istočne tribine bio je obojen u kockasto, a na drugoj strani tribine smjestili su se srpski navijači. Rezultatski smo "stradali" (22:34), ali na tribinama je bilo podjednako glasno. Tada se u dvorani, ali i izvan nje, nije dogodio ni jedan incident među navijačima.

– Tako će biti i danas. Švedskaje policija prilično učinkovita i nitko ovdje neće riskirati gubitak posla zbog utakmice i dobivanje velike novčane kazne ili odlazak u zatvor – rekao nam je jedan ovdašnji Hrvat.

Vježbali navijanje

U ovom, južnom dijelu Švedske, živi 25.000 Hrvata i sudeći prema prvim utakmicama, naših navijača trebalo bi danas biti puno više nego srpskih.

– U cijeloj Švedskoj živi puno više Srba nego Hrvata, no Malmö je mnogima daleko, pogotovo jer je radni dan – istaknuo je naš izvor.

Na utakmici protiv Australije vidjeli smo i skupinu naših djevojaka i žena iz Kulturno-umjetničkog društva Jadran.

– Vježbale smo navijanje. Protiv Srbije će nam trebati puno glasnije navijanje. Šteta što je dvorana ogromna, pa se ne možemo grupirati svi na jednom dijelu tribina kao što je bio slučaj u Lundu, gdje je puno manja dvorana – rekla nam je Tereza, koja se u prve tri utakmice pokazala kao vođa naših navijačica.

Navodno je bilo prijetnji preko interneta da će biti sukoba navijača?

– Ma to su dječja posla. Samo prepucavanja i ništa više. Bit će sve korektno – istaknula je Tereza.

Može se očekivati da će Hrvatsku na tribinama bodriti dvije-tri tisuće Hrvata koji žive u Malmöu i okolici, a procjenjuje se da bi Srba moglo biti dvostruko manje. Rukomet je u Hrvatskoj pak u modi.

Komentara 8

BM
Boris Markovic
13:49 19.01.2011.

Hrvatska jeobjektivno bolja za 5-10 golova razlike. Medjutim, zbog psiholoskog aspekta ovog meca, moze da bude i malo tesnije.

SA
santos008
12:55 19.01.2011.

Moje misljenje je ,da ce Srbi krenuti grubo,ako nasi ne uzvrate to ce olaksati posao sudijama ,a ako nasi prihvate grubu igru [sto moraju ] onda ce se sudije okrenuti objektivnosti da se utakmica nebi \'\'izrodila\'\'

Avatar Topgen
Topgen
12:08 19.01.2011.

Kauboji , nabijte ih 15 razlike pa ... mozete odmah doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije