Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni igrači Ni protiv lakših nema odmora

Balić je nezamjenjiv, ali bit će umoran

'19.01.2010., Graz, Austrija - Rukometna utakmica Europskog prvenstva, skupine A izmedju Hrvatske i Norveske.Lino Cervar i Ivano Balic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
22.01.2010.
u 20:06

Svi veliki uspjesi, sve velike medalje u eri Line Červara dobrim dijelom zasluga su vanjske linije – Lacković, Valčić, Balić, Metličić.

 Na ovom je europskom prvenstvu od njih četvorice u pogonu samo Ivano Balić. Statistički, Ivano na dvije utakmice nije bio igrač s najvećom minutažom, ali je uz Igora Vorija trenutačno nezamjenjiv u postavi.

– Znam i sam da bismo mogli imati problema s tjelesnom pripremljenošću što će turnir više odmicati. Ali, Ivana jednostavno ne mogu ostavljati na klupi kada igra tako dobro. Ne samo da sjajno organizira napade već daje i velik doprinos u obrani, ali i u igri bez vratara kada imamo igrača manje. Da, trenutačno je nezamjenjiv u našoj postavi – rekao je izbornik Lino Červar.

I dok bi se izostanak nekih drugih koliko-toliko moglo nadoknaditi, Červar ne smije ni pomisliti što bi bilo kada Balića ne bi bilo.

– Oslabljeni smo jako i bez dvojice glavnih pucača, a kada još ne bi bilo Ivana, mogli bismo zaista staviti ključ u bravu što se tiče visokih ambicija. Nadam se da će nam se barem jedan od dvojice pucača, Lacković ili Valčić, priključiti u drugom krugu. S njima bismo bili puno jači – istaknuo je Červar i dodao:

– Dobro je što imamo dovoljno slobodnih dana između utakmica. Na treninzima vježbamo samo taktiku, tako da se igrači ne umaraju previše.

Jednog dana Balića ipak neće biti, vjerojatno nakon Olimpijskih igara u Londonu.

– To je za dvije godine. Uvjeren sam da će Duvnjak za dvije godine biti idealna zamjena i da se Balićev izostanak tada neće toliko osjetiti – ustvrdio je izbornik.

Ivano se zasad dobro osjeća. Pazi na svoja leđa jer do kraja turnira ima još jako puno, posebice izbore li naši rukometni reprezentativci polufinale.

Komentara 3

IN
inspektor
00:17 23.01.2010.

kad imamo najmladje igrace, onda se nesmiju umoriti

MO
morales
22:47 22.01.2010.

Nadajmo se da će i duvnjak proigrati, teško da takav igrač može cijeli turnir igrati loše.

DA
darkydark
16:57 23.01.2010.

Svi veliki uspjesi, sve velike medalje u eri Line Červara dobrim dijelom zasluga su vanjske linije – Lacković, Valčić, Balić, Metličić. ovaj mrvec stvarno nema pojma o rukometu, neznam ko je njemu dao posao u vecernjem. pa kako mozes recireci da je u SVE uspjehe ukljucen valcic kad ga nije bilo od portugala pa sve do ep-a u norveskoj. a to ukljucuje zlato u ateni te srebro u tunisu. a da ne zaboravim i sloveniju i i svicarsku di su stigli do polufinala. to su dakle 4 velika natjecanja bez toncija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije