Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET Novac od nagrade Antonija će potrošiti za liječenje u inozemstvu

Balek zna što sa 616 tisuća kuna koje je dobila od Vlade

18.11.2008.
u 16:12

Dugo se po medijima povlačio slučaj Antonije Balek. Desetak dana nakon povratka s Paralimpijskih igara u Pekingu na kojima je osvojila dvije zlatne medalje, Antonija Balek najprije je optužila svoga trenera Ivicu Jakeljića da joj je prijetio smrću radi raspodjele novca koji im je država po zakonu dužna isplatiti za sportske uspjehe. Cijeli je slučaj jučer dobio epilog kojim će zasigurno svi biti zadovoljni, narodski rečeno - vuk sit, a ovce na broju.

Novac oboma
Na račun Antonije Balek uplaćeno je 616 tisuća kuna, a nešto više od 200 tisuća kuna dobio je i njezin tadašnji trener Ivica Jakeljić!

Njihove nagrade potpuno su odvojene, nisu novac ni morali dijeliti jer postoje točna pravila kolika nagrada za uspjeh pripada samom sportašu, a kolika njegovu treneru.

Raspletom situacije zadovoljna je i Antonija.

– Iza mene je teško razdoblje, bila sam pod velikim pritiskom i imala velikih problema. Zadovoljna sam da je sve napokon završeno, mogu se posvetiti studiranju i treniranju, ne moram više misliti na sve to – kaže Antonija.

Dobila je dosta novca, a zna na što će ga potrošiti.

Inozemno liječenje
– Potrošit ću ga ponajprije na poboljšanje svoga zdravlja. U inozemstvu transplantiraju matične stanice, što bi mi moglo dosta pomoći a koristilo bi mi znatno i u sportskoj karijeri. Također, moram na neki način riješiti i stambeno pitanje – kaže Antonija Balek.

Od razlaza s Jakeljićem nema trenera, no ipak je, kaže, trenirala koliko god je mogla.

– Već u kolovozu 2009. godine čeka me Europsko prvenstvo u Beogradu, moram se dobro pripremiti. Pomažu mi ljudi iz jednoga splitskog fitness kluba, a uskoro bih, nadam se, mogla dobiti i trenera. Pregovori su u tijeku, njegovo bih ime zasad zadržala za sebe, a sve će se znati uskoro – tvrdi Antonija.

Jakeljić o cijelom slučaju nije želio govoriti. Ne smije, kaže, jer ga je početkom listopada Hrvatski paralimpijski savez privremeno suspendirao, kao i Antoniju Balek i izbornika reprezentacije Branka Omazića.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije