Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Park prinčeva

Sjeverna Irska autogolom poslala Wales u četvrtfinale

Wales vs. Sjeverna Irska
Foto: Reuters
1/22
25.06.2016.
u 20:00

Bale je uputio ubačaj s lijeve strane i pokušao pronaći Robsona-Kanu u petercu Sj. Irske, ali ispred velškog napadača je uklizao Gareth McAuley i nesretno loptu pospremio u vlastitu mrežu.

Iako je Wales po prvi puta u svojoj povijesti dospio na Europsko prvenstvo, kvalificirao se u četvrtinu finala pobijedivši Sjevernu Irsku 1:0. 

Utakmica nije ponudila atraktivan nogomet i puno prilika, a pogodak odluke je bio autogol Garetha McAuleyja

U prvom poluvremenu zaposleniji je bio velški vratar Wayne Hennessey koji je obranio udarce Stuarta Dallasa i Jamieja Warda. 

S druge strane Wales je dominirao posjedom, ali na vratima Sj. Irske je nezaposlen bio Michael McGovern te se na odmor otišlo s 0:0. 

U drugom poluvremenu su se Velšani probudili pa je u 53. minuti Sam Vokes nakon centaršuta Aarona Ramseyja loptu glavom malo poslao pored protivničkih vrata. 

Zatim je pet minuta kasnije Gareth Bale u svojem stilu zaprijetio iz slobodnog udarca, ali njegov pokušaj sigurno brani McGovern. 

Dosadnu monotoniju napokon je razbio pogodak postignut u 75. minuti. Bale je uputio ubačaj s lijeve strane i pokušao pronaći Robsona-Kanu u petercu Sj. Irske, ali ispred velškog napadača je uklizao Gareth McAuley i nesretno loptu pospremio u vlastitu mrežu. 

Do kraja susreta nije bilo izglednih prilika, pa se Wales tako minimalnom pobjedom kvalificirao u četvrtfinale te će igrati protiv pobjednika susreta Belgije i Mađarske

>>Poljaci prošli u četvrtfinale nakon drame i čekaju pobjednika susreta Hrvatska - Portugal!

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
18:53 25.06.2016.

Kad će konačno HRT ovi komentatori prestati s podcjenjivačkim primjedbama na račun drugih reprezentacija? (Z.Balog:" Izvođenje auta za Irce je prava noćna mora, drugorazredne reprezentacije u osmini finala...?"

Avatar peet
peet
20:38 25.06.2016.

Antinogomet....Inter Zapresic : Slaven Belupo je ljepotica za ovo sto igraju otocani. Samo trce ko muhe i nabijaju loptu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije