Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Balakov: O novcu više neću pričati s Malešom, čekam realizaciju

Balakov (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
19.02.2012.
u 11:52

Obrazložio je Krasimir Balakov zbog čega je zatvorio utakmicu u kojoj je Hajduk, u tri poluvremena, jedva, s 2:1, svladao drugoligaša Junaka

– Ništa nisam skrivao, već sam želio voditi momčad po linijama, davati savjete. A to ne bih mogao da je na tribinama bilo pet-šest tisuća navijača – rekao je Balakov.

Ipak, napravio je neke iznimke.

– Pustio sam Stanka Poklepovića na utakmicu, on me pitao. A on je legenda Hajduka, znate da je već jednom bio nesporazum s njim kad ga nisam pustio na trening – kaže Balakov. Sada ste dobili novog nezadovoljnika. Na utakmicu nije pušten Ivan Pudar, a on je također legenda Hajduka.

– Nije me pitao – slegnuo je Balakov ramenima.

Zadovoljan je bugarski strateg odrađenim pripremama u koje je krenuo s dvanaest novih igrača. Šteta je što se na utakmici s Junakom ozlijedio Milović, nije bilo viroznog Andrijaševića i ozlijeđenih Maloče i Tomasova.

– Vrlo sam zadovoljan sa svim igračima, posebno njihovim angžmanom. Napravili smo dobar pripremni period. Ima stvari koje ne možemo ignorirati, imamo dvanaest-trinaest novih igrača. Hajduk će na proljeće biti drugačiji, ne znam hoće li biti bolji ili lošiji, ali mogu se nadati da ćemo biti bolji. Imamo drugačije igrače, drugi način igre. U prvoj momčadi bit će pet novih igrača, pokazali smo neko novo lice, nedostaje nam još dobre komunikacije prema naprijed. Vjerujem da ćemo biti pozitivno drugačije. U ovom kratkom vremenu igrači su usvojili dosta mojih želja, to me zadovoljava – rekao je Balakov.

Nije želio o dobitnicima i gubitnicima priprema. Jasno je da je prigodu iskoristi mladi Mijo Caktaš, koji je postao prvotimac, a gubitnici su Krešo Ljubičić i Ahmad Sharbini, koje predsjednik Maleš silno želi prodati, posuditi...

– Znate da ne volim o pojedincima. Ovi koji igraju imaju nekih svojih prednosti, ima igrača, koji su dobri, ali ne mogu. Nisam gledao samo talent, već i karakter igrača. Ne trebaju mi oni koji su s nama, a pokazuju nezadovoljstvo. Svi igrači su u mojoj glavi, oni su tu, Hajdukov kadar za prvenstvo – pojasnio Balakov.

Formacija, koju Balakov sprema je 4-1-4-1. Igrat ćete praktički s jednim napadačem.

– Nije samo jedan napadač, imamo u momčadi šest ofenzivnih igrača. Hoćemo igrati aktraktivno, ofenzivno, moramo biti i kompaktni defenzivno. Anas Sharbini može uvijek zabiti gol, Ante je naprijed, Caktaš je opasan za gol, Drago ulazi u formu, Tomasov se na žalost ozlijedio – kazao je Balakov.

Špijunirao je Hajdukov trener utakmic Istra – Dinamo.

– Imali smo čovjeka, koji je gledao Istru. Normalno, gledali smo i Dinamo. Još čekam izvješća. Ništa me ne zanima nego ta utakmica s Istrom, da budemo pravi. Ljudi su željni nogometa, ne možemo sebi dozvoliti da uđemo sto posto u tu utakmicu – kazao je Balakov.

Puno se govorilo o odlasku Balakova u Herthu. Na kraju je ostao u Hajduku, a o kontaktima koje je imao s klubom iz Berlina nije želio pričati.

– Dok se pisalo da idem u Herthu, ja sam mislio kako ću pobijediti Istru. I sada mislim isto. To je ta moja priča, spekulacije ne komentiram. Sve te priče bile su mi samo dodatna motivacija da još više radim – rekao je Balakov.

Na kraju je pohvalio ulazak bogataša Volpija u Rijeku, ali i progovorio o nevoljama u Hajduku. Zna se da je Balakov od kluba tražio da plaće budu redovite, da se riješi status Srđana Andrića, kojemu na ljeto istječe ugovor.

– Za hrvatski nogomet je uvijek dobro kad klub ima sigurne financije, a to će biti sada s Rijekom. Tako želim da bude i s Hajdukom, to sam govorio predsjedniku Malešu i Nadzornom odboru. Ta tema o plaćanjima još je otvorena, a želim da se zatvori do početka prvenstva. Neću ponovno o tome pričati s njima, već su mi dali odgovor, a sad čekam realizaciju. I rješavanje statusa Andrića je bilo u tom paketu razgovora. Ali, vjerujem da neće otići. Ja sam sve to dogovorio s vodstvom kluba, ali ne mogu ja potpisati ugovor s Andrićem – zaključio je Balakov.

Ključne riječi

Komentara 4

JA
JackRussell
12:10 19.02.2012.

Jasno da je skrivao utakmicu kad nije htio da itko vidi tu sramotu.

IV
ivomati
13:25 19.02.2012.

19.02.2012. u 12:10h JackRussell je napisao/la: Jasno da je skrivao utakmicu kad nije htio da itko vidi tu sramotu ----------------------- bilo bi bolje da ste vi probali sakriti onu sramotu u Puli jucer gdje vas je domacin igrom i zalaganjem ponizio

BS
bstrabi2
18:37 19.02.2012.

Balakova novac ne zanima?Čudno pa od čega živi.I kako če izdržat.Kad mu još Linić uvali porez....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije