Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMIZAM

Balakov: Dinamu ćemo život učiniti teškim i pobijediti ga

\'10.09.2011., Split - Nogometna utakmica 7. kola 1. HNL, NK Hajduk - GNK Dinamo. Trener Krasimir Balakov. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL\'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
16.03.2012.
u 11:00

- Vjerujem u svoju momčad. Derbi je uvijek drugačiji, no siguran sam da će momčad pokazati svoje pravo lice

Hladne glave, bez bilo kakvog pritiska, barem takav dojam ostavlja, Krasimir Balakov čeka derbi s Dinamom. Najavio je tek jednu promjenu u momčadi, a to znači da će se Srđan Andrić preseliti u veznu liniju, a na mjesto stopera ulazi Goran Milović.

– Igramo protiv Dinama, iskusne momčadi, koja igra dvije godine zajedno. A mi smo praktički nova momčad, imam mnogo igrača koji će prvi put istrčati protiv Dinama u Maksimiru. No, nema veze, moji momci bit će maksimalno motivirani – kaže Balakov.

Zagrepčani derbi čekaju s deset bodova prednosti.

– Ne zanima nas prednost Dinama, to govorim od prvog dana. Nema smisla da se uspoređujemo s Dinamom, ne priznajem da su bolji, ali gledam na svoju momčad. Želimo biti konstantni u svakoj utakmici, najvažnije je da igramo na pobjedu. Da, želimo pobijediti u Maksimiru – kazao je Balakov.

 Skrivao je Balakov treninge, priprema neku zamku za Antu Čačića.

– Vjerujem u svoju momčad. Derbi je uvijek drugačiji, no siguran sam da će momčad pokazati svoje pravo lice. A i meni kao treneru mnogo znači da se predstavim u lijepom svjetlu – rekao je Balakov.

Na osnovu čega Hajduk ide na pobjedu u Maksimiru?

– Gradimo momčad koja mora živjeti za pobjedu, želim im usaditi pobjednički mentalitet, mi ga moramo imati bez obzira na to tko nam je s druge strane. Znam da je nemoguće uvijek pobjeđivati, ali mi smo Hajduk i tko igra u bijelom dresu mora toga biti svjestan. Dinamo je šest godina zaredom prvak, ima klasne igrače, ali nastojat ćemo im učiniti život teškim i na kraju ih pobijediti – kazao je Balakov.

Je li vam lakše igrati u gostima?

– Ne gledam igramo li vani ili kod kuće, pogledajmo realnost. Mi smo nova momčad, to je realnost koju ne mogu izbjeći. Trebam vremena, imat ćemo mnogo amplituda, o ovoj momčadi ocjene se mogu davati za šest-sedam mjeseci – kaže Balakov.

Koga se pribojava u Dinamovoj momčadi?

– Ne bojim se nikoga posebno, ali sve Dinamove igrače respektiram. Ali, zanima me samo moja momčad, želim realizirati ono što radimo na treningu – rekao je Balakov.

Proučio je Dinamovu igru. Kakva je razlika između Jurčićeva i Čačićeva Dinama?

– Razlika je da je prije bio trener Jurčić, a sada Čačić – filozofski će Balakov.

Usporedio je derbi s Bugarskom i Njemačkom.

– To je kao utakmica CSKA - Levski u Bugarskoj ili Bayern - Borussia u Njemačkoj. U takvim utakmicama nikada ne znaš što će se dogoditi. Na kraju utakmice volio bih da ostane dobar dojam, da ostane takva slika o hrvatskom derbiju – kaže Balakov.

Posebnu poruku pristašama bijelih nije želio slati.

– Ne trebamo navijačima slati poruku nego igrom u prvih deset minuta pokazati što mogu od nas očekivati. Znam da žele borbu od prve do posljednje minute, a to ćemo i napraviti – zaključio je Balakov.

Ključne riječi

Komentara 8

BA
balic
13:39 16.03.2012.

I Walter Mazzuri je prije utakmice sa Chelsea najavio njezino unistenje pa je Napoli dobio po tamburi...... iako ne priznaje Balakov se i previse bavi rivalom ..... Kod mene je vec procitan on i njegov sastav 4-4-1-1..Druga je prica stoo je od pocetka najavio nasrtaj,znaci bit ce crvenih,a kako je Andric poznat kao grubijan na travnjaku,mozda bas on prvi bude iskljucen...

BA
balic
13:58 16.03.2012.

Nakon utakmice na pitanja novinara gdje su mu igraci zakazali,sto je ocekivao Balakov ce odgovoritit da je ocekivao dobru postavu rivala ,i opet standardno.... treba nam vremena,dajte nam strpljenja. >;)... Imamo mlade igrace koji se jos nisu uklopili u potpunini sistem igre...bla ,bla ,blaa..da covjek zaspi.... uvjek jedno te isto melje...

SA
santos008
11:11 16.03.2012.

Opet se bavis prognozama ,a zaboravio si onih \'\'39 bodova\'\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije