Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVO KRITIČAN

Baka: Štimac je bahat. Zar nitko drugi ne može voditi Hrvatsku?

Blaž Slišković
Ivo Cagalj/PIXSELL
14.10.2013.
u 17:17

– Igor je u zavadi sa 80 posto sportske javnosti u Hrvatskoj. Još jednom je pokazao svoju bahatost i sve ono što ga je krasilo u negativnom smislu.

Bivši izbornik Bosne i Hercegovine i nogometna legenda Veleža i Hajduka Blaž Slišković još je jednom uputio niz kritika na račun hrvatskog izbornika Igora Štimca.

– Svjestan sam dokle mogu, što znam i koliko mogu. Moj CV ni u kojem slučaju ne zaslužuje da vodim jednu od prvih 10 reprezentacija u svijetu, za razliku od sadašnjeg izbornika kojem je omogućeno da vodi petu reprezentaciju svijeta na osnovu mjesec dana vođenja Hajduka i dva, tri mjeseca vođenja Cibalije i Zagreba. Zar nitko drugi nije bio kvalitetan da vodi reprezentaciju – rekao je Baka za mostarski radio Dobre vibracije.

Slišković tvrdi da mu nije cilj gurati se među potencijalne Štimčeve nasljednike.

– Razočaran sam odlukom Hrvatskog nogometnog saveza. Ne pada mi na pamet da vodim reprezentaciju Hrvatske. Znam koliki je moj domet i gdje mogu raditi – kaže Slišković.

Štimac je jutros rekao da želi Francusku u dodatnim kvalifikacijama. Sliškoviću ta izjava nije najbolje sjela...

– Neću biti toliko bezobrazan pa prevesti tu izjavu u pravom smislu. Ni jedan izbornik ni u ludilu, ni u snu ne bi priželjkivao Francusku kao potencijalnog protivnika. Vjerujem da oni koji dobro čitaju njegove misli znaju zašto je to rekao. On želi time poručiti da ima toliko samopouzdanja i vjere u svoje igrače i da beskonačno vjeruje u kvalitetu hrvatske reprezentacije. On želi oko reprezentacije stvoriti atmosferu da je sve idealno i da se ne boji nikoga. Da sve događalo zbog pogrešaka igrača. No, takva je izjava samoubojstvo za izbornika. To nije iskreno mišljenje. Igor je u zavadi sa 80 posto sportske javnosti u Hrvatskoj i takvom porukom još jednom pokazuje svoju bahatost i sve ono što ga je krasilo u negativnom smislu.

Usporedio je reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

– Hrvatska više nema takav potencijal kao što je imala prije desetak godina. Igrači su na izmaku i zasitili su se nastupa, i previše se i očekuje od njih. Ne možete od Luke Modrića uvijek očekivati da riješi utakmicu. Što je s drugim igračima? Mislim da, za razliku od Hrvatske, dolazi vrijeme Bosne i Hercegovine. Sad su u pravom naponu da daju maksimum. Vjerujem da će kroz nekoliko sljedećih godina BiH predstavljati jaku reprezentaciju u Europi i svijetu, za razliku od Hrvatske koja će sve nekvalitetnije igrati i imati lošije rezultate. Ne želim to, daj Bože da se prevarim, ali mnoge stvari koje se događaju ne daju razlog za optimizam da bi se Hrvatska u dogledno mogla vratiti na razinu koju je imala prije.

Slišković smatra da pobjeda Bosne i Hercegovine nad Litvom, a time i plasman na Svjetsko prvenstvo, nije upitan.

– Ovo je sjajna i uigrana reprezentacija koja zna kako pobijediti Litvu. Izbornik Sušić sigurno je u pravu kada kaže da nema kalkulacija i da reprezentacija ide od prve minute po pobjedu. Ona to može i zna.

>> Štimac: Utakmica sa Škotskom za nas će biti poput treninga

>> Štimac samouvjereno: Želim Francusku u dokvalifikacijama!

>> Slišković: Igore, pa daj već jednom preuzmi odgovornost!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije