Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNI VELIKAN

Baggio otkrio: 'Žalim što me on u mojoj karijeri nije trenirao'

Opatija: Roberto Baggio na predstavljanju nogometnog kampa za djecu
Nel Pavletic/PIXSELL
19.11.2020.
u 15:10

- Taktiku i vođenje treninga možete naučiti, ali najbolji treneri su oni koji su iskreni prema svojim igračima, koji znaju kako razgovarati s njima i koji se prema njima odnose s poštovanjem

Najbolji talijanski nogometaš u posljednjih 30 godina Roberto Baggio (53) izjavio je da bi volio da mu je trener Pep Guardiola, koji mu je bio suigrač u Bresciji u sezoni 2003/2004. nakon koje je otišao u mirovinu.

- Taktiku i vođenje treninga možete naučiti, ali najbolji treneri su oni koji su iskreni prema svojim igračima, koji znaju kako razgovarati s njima i koji se prema njima odnose s poštovanjem. Da sam danas aktivan nogometaš volio bih da mi je Guardiola trener. On je trenutno najbolji na svijetu -  izjavio je Baggio, koji je bio najzaslužniji što se Italija plasirala u finale SP 1994. godine.

 Na tom SP-u Baggio, profinjeni dribler i istinski vođa na terenu, zabio je pet golova, a sve ih je postigao u nokaut fazi. U osmini finala zabio je oba gola za pobjedu 2:1 u produžetku protiv Nigerije. Potom je Italija u četvrtfinalu dobila Španjolsku s 2:1, a Baggio je zabio pobjednički gol u 88. minuti. 

 U polufinalu Italija je dobila Bugarsku, opet sa 2:1, a strijelac oba pogotka bio je Baggio. Finalni susret Italije i Brazila nakon 120 minuta igre završio je 0:0, pa je odluka o svjetskom prvaku pala nakon izvođenja penala gdje je Roberto Baggio postao tragičar jer je promašio odlučujući jedanaesterac.

 - Svi igramo da bi pobijedili, osvajali trofeje, ali ponekad o rezultatu odlučuje loša sreća. Nogomet je više od rezultata i osvojenih trofeja. Učiniti ljude sretnima i ostati u njihovim srcima, to je najviše što možete ostvariti u karijeri - kazao je Baggio za talijanske medije. 

 Najveći dio igračke karijere Roberto Baggio proveo je u Fiorentini (1985–1990) i Juventusu (1990–1995). Osvojio je 1993. godine Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša na svijetu, a za talijansku reprezentaciju je u 56 nastupa postigao 27 golova. Igrao je još za AC Milan, Bolognu, Inter, a karijeru je okončao u Bresciji u sezoni 2003/2004.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
16:13 19.11.2020.

A mi pljujemo Dalica a vidite da Roberto Baggio ga cijeni. (Nisam citao clanak)

Avatar Joejordan
Joejordan
18:16 19.11.2020.

Dobar igrac

DM
drazen.muhvic
16:48 19.11.2020.

Uff, dobro da uz taj naslov niste stavili Robertovu fotku sa TV-serviserom... I opet bi se mi prilijepili na članak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije