Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WBC konvencija

Babić visoko u kategoriji koja je dobila ime po dječačiću koji je spasio sestricu od ugriza njemačkog ovčara

19.11.2021.
u 00:10

Harry Gorian, glavni tajnik HSPBS-a, javlja iz Mexico Cityja da Hrgović ne treba biti zabrinut oko eliminacijske borbe za status prvog izazivača ali i da je Babić visokorangiran u novoj težinskoj kategoriji do 101 kilograma

Na meksičkom kongresu World Boxing Councila, 59. po redu za najstariju svjetsku organizaciju profesionalnog boksa, u društvu suca Nikše Borečkog i Petra Colnara, Hrvatsku je predstavljao i Harry Gorian, dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog saveza profesionalnih boksačkih sportova.

A kao član radnog tijela koje ažurira rang liste, Gorian nas je izvjestio o sljedećem:

- Na WBC-ovoj teškaškoj listi Hrgović je deveti što govori da ga cijene. Alan Babić je pak treći u "bridger" kategoriji, do 101 kilograma, u kojoj je značajno napredovao i Petar milas koji je sada 21 i koji je, unatoč porazu od Tonyja Yoke, prepoznat i tako nagrađen za svoj dobar nastup.

Na naše pitanje što misli o tome da je konkurentska IBF organizacija imenovala Charlesa Martina i Luisa Ortiza sudionicima eliminacijske borbe za status prvog izazivača, Gorian je kazao:

- Za eliminacijsku borbu potrebna su dvojica visoko rangiranih boksača i zbog složene situacije sa naslovima, a jedino WBC ima čistu situaciju, tko god pobijedi u toj borbi morat će tu poziciju barem još jednom potvrditi što opet ide u korist Hrgoviću jer je visoko pozicioniran na IBF-ov listi.

Kakvi su pak izgledi Alena Babića da se bori za pojas u hibridnoj kategoriji "bridger" u kojoj će nastupati borci između 91 i 101 kilograma?

- Trenutno ih nema jer za naslov će se s prvakom Oscarom Rivasom boriti Rus Jevgenij Romanov a sljedeći je na redu Poljak Lukasz Rozanski. Stoga pretpostavljam da bi Babić prvo trebao imati nekoliko mečeva s kvalitetnim protivnicima koji su među prvih deset na svijetu, ili možda eliminacijski meč s Poljakom, kako bi potvrdio svoju kvalitetu. S obzirom da je riječ o novoj kategoriji rang-lista će se sigurno značajno korigirati s kvalitetnim borcima iz lakoteške ili pak s teškašima koji su prelagani za pravu tešku kategoriju. Najbolji primjer za to je naš Petar Milas koji je, iako je izgubiom prekidom od Yoke, uvršten na 21. mjesto i sa dvije pobjede protiv dobro rangiranih boraca može ući u prvih deset.

Zanimljivo je da je sudački seminar, kojem je nazočio Borečki, pohodio i Floyd Mayweather, jedan od najvećih boksača svih vremena.

- Mayweather je izrazio želju za ekshibicijskim dvobojem sa Julio Cesar Chavezom koji je izazov i prihvatio. Svjetski supersrednjaški prvak Canelo Alvarez izazvao je aktualnog lakoteškaškog prvaka svijeta Ilungu Makabua što je ovaj i prihvatio - prenio je Gorian iz dalekog Mexico Cityja.

Treći dan WBC-ove konvencije bio je rezerviran za predstavljanje četvorice srednjaških velikana Ray Sugar Leonarda, Roberta Durana, Tommyja Hearnsa i Marvina Haglera koji, nažalost, više nije među živima. A šampionski tretman imao je i dječačić koji je kao šestogodišnjak spasio svoju četverogodišnju sestru od pobješnjela psa (njemački ovčar) i zaradio ozbiljne ozljede lica i 90 šavova. On se zove Bridger Walker i po njemu je nazvana nova kategorija, ona koja će okupljati borce između 91 i 101 kilograma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije