Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počele pripreme za OI

Babić: Bude li trebalo, za Rio ću zvati i Alilovića

Hrvatska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
16.06.2016.
u 15:55

Zašto sad ne bih zvao Mirka Alilovića, Igora Vorija, Stipu Mandalinića ili Željka Musu. Nemam problem s time da ih zovem ako mi trebaju – rekao je Željko Babić.

Rukometaši Hrvatske danas su u Svetom Martinu počeli pripreme za OI u Riju. U Međimurju će ostati do nedjelje, a onda idu u Dalmaciju. Pripremat će se u Splitu, a završne pripreme obavit će u Opatiji. U planu je odigravanje pet utakmica. Protiv Švedske ćemo igrati u Splitu i Zadru, protiv Slovenije u Kopru i Opatiji, a u Riju će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Njemačke, aktualnih europskih prvaka.

– Nijemci su nam se obratili i pitali želimo li odigrati kontrolnu utakmicu u Brazilu. Pristali smo kako ne bismo imali dugačku stanku između prijateljske utakmice sa Slovenijom i prve službene na turniru s Katarom – rekao je izbornik Željko Babić.

Na pripreme su pozvani sljedeći igrači – vratari: Stevanović, Ivić, Pešić; desna krila: Štrlek, Mihić; lijeva krila: Čupić, Horvat, Matulić; kružni napadači: Marić, Kozina, Brozović; vanjski igrači: Duvnjak, Karačić, Cindrić, Pavlović, Slišković, Mamić, Šebetić, Stepančić, Kopljar i Gojun. Pripreme su dugačke, a neki igrači imaju problema s ozljedama. Marino Marić je u gipsu, a na ozljede se žale Mamić, Kopljar, Pešić i Slišković.

– Vjerujem da će svi ozlijeđeni na kraju biti spremni. Ako ne budu, imamo još igrača koji su na širem popisu. Kada smo imali problem s Kopljarom u kvalifikacijama za Igre, pozvao sam Buntića. Zašto sad ne bih zvao Mirka Alilovića, Igora Vorija, Stipu Mandalinića ili Željka Musu. Nemam problem s time da ih zovem ako mi trebaju – rekao je Željko Babić.

Hrvatska će u Riju nastupiti na svojim petim Igrama. Dvaput su rukometaši bili zlatni (1996. i 2004.), jednom treći (London 2012.) i jednom četvrti (Peking 2008.). Propustili su samo Igre u Sydneyu 2000. godine.

Igrači su pripreme počeli sistematskim pregledima u Poliklinici Aviva.

– Dobili smo potvrdu da su svi igrači zdravi i da se momčad može fokusirati isključivo na pripreme i taktiku – rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a.

Komentara 2

MH
mrtav-hladan
17:06 16.06.2016.

Zovi ih tko ti brani a koliko je to dobro i pametno to je druga stvar kakove koristi od njih

MA
marijeta79jur
17:22 16.06.2016.

ako pesic nebu de spreman za olipinske igre mislim da je filip ivic bolja opcije nego mirko alilovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije