Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA Izbornik Josef Hickersberger lukavo priprema strategiju za Hrvatsku

Austrijski izbornik: Čeka nas ratnički nastrojena momčad

nog-repka-txt.jpg
import
21.05.2006.
u 18:01

BAD TATZMANNSDORF - Veliki je, pravi, gospodin izbornik Austrije Josef Hickersberger. Hrvatima, posebno novinarima, posvetio je poseban dio svog obraćanja domaćoj javnosti. Prava bečka škola. Naravno, med i mlijeko tekli su u potocima dok je Hickersberger u hotelu "Avita", koji se nalazi u sklopu termalnog lječilišta Bad Tatzmannsdorf, govorio o sutrašnjem suparniku.

- Hrvatska je iskusna, odlična momčad, izbornik Zlatko Kranjčar ima vrhunske igrače. A mi tek stvaramo momčad, koja bi maksimum trebala dati na Europskom prvenstvu za dvije godine. Ako slučajno izgubimo u srazu sa sudionikom Svjetskog prvenstva, neće biti strašno. Vjerujem da ćemo biti dobar test za Hrvatsku - pokušao je Hickersberger okrenuti pilu naopako. No, to je priča za novine.

Austrijski izbornik, koji je na klupu sjeo početkom godine, ima i više nego dovoljno iskustva da ne bi znao kako mu, nakon poraza od Kanade (0:2, ožujak), novi neuspjeh ne bi baš dobro sjeo. Uostalom, austrijski novinari, istina stidljivo, već pitaju do kada će trajati njegovo eksperimentalno razdoblje i koliko će igrača iskušati. Za susret s Hrvatskom Hickersberger je na pripreme doveo šest debitanata, od kojih trojicu najavljuje u početnoj postavi. - Nedostaje nam iskustva. Kojeg Hrvatska ima napretek - rekao je Hickersberger i počeo sipati pohvale.

Slušajući ga, neupućeni bi stekao dojam da će Hrvatska postati svjetski prvak. Gotovo da nam je bilo malo neugodno od silnog oduševljenja kockastima. - Obrana je odlična, Robert Kovač, Šimić i Šimunić uigrani su još od SP-a u Japanu. A Pršo, Olić i Klasnić su internacionalne klase. Pa, Niko Kranjčar, koji djeluje u slobodnoj zoni. Srna i Babić su na bokovima jako opasni, posebno u igri jedan na jednoga. Tudor, Niko Kovač... Ma, sve su to vrhunski igrači. Hrvatska je opasna u skoku, ofenzivna, jaka u obrani - nabrajao je Hickersberger. Ostavio je dojam lukavca koji će sve učiniti da pobijedi. Istina je, Austrija ima izrazito mladu momčad. Sva šestorica novih igrača koje će predstaviti u dvoboju s Hrvatskom imaju između 20 i 22 godine, Austrija ima prosjek godina nešto iznad 24 i najbolje bi trebala igrati za dvije godine. Ali, uvjereni smo da će u utorak navečer na stadionu Ernsta Happela Hrvatska biti ratnički raspoložena.

Bit će to pravi test Kranjčarovih snaga. Hickersberger će sve učiniti da mu se u Beču naklone njegov nekadašnji igrač iz bečke Austrije Vlatko Marković i vrli prijatelj Cico Kranjčar. Među igračima, koji uz treninge uživaju u brojnim pogodnostima koje nudi Bad Tatzmannsdorf, dobro je raspoloženje. Kao da jedva čekaju početak utakmice, pa da pokažu što znaju. Jedan od stožernih austrijskih igrača je Martin Stranzl, koji je zadnji došao na pripreme za dvoboj s Hrvatskom. Sa Spartakom je izgubio finale Ruskog kupa od CSKA, u kojem nije bilo Olića. - Nisam umoran, nema stresa. Nogomet je moj posao. A utakmica s Hrvatskom jako nam je važna, to je naš pogled u budućnost - kaže Stranzl.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije