Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na udaru kritika

Australska legenda Margaret Court: Tenis je pun lezbijki

Margaret Court
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
31.05.2017.
u 15:08

Mnoge tenisačice Martina Navratilova, Billie Jean King i Samantha Stosur pozvale se organizatore Australian Opena da promijene naziv stadiona, jer je nekim igračicama neugodno

Legendarna australska tenisačica 74-godišnja Margaret Court našla se na udaru kritika zbog izjava o istospolnim brakovima te kako među tenisačicama ima mnogo lezbijki.

- Tenis je pun lezbijki. Kada sam ja igrala bilo nekoliko takvih parova. One su zavodile mlađe i vodile ih na zabave. To su stvari kroz koje tenisačice prolaze u sportu. Sada želim samo pomoći, ali nisam protiv tih osoba - rekla ja Margaret Court.

Australka je osvojila 24 Grand Slam turnira, a zbog svojih zasluga 2003. je teniski stadion u Melbourne nazvan Margaret Court. Mnoge tenisačice Martina Navratilova, Billie Jean King i Samantha Stosur pozvale se organizatore Australian Opena da promijene naziv stadiona, jer je nekim igračicama neugodno.

Australski savez želi se ograditi u debati oko ove vruće teme. U svom priopćenju je naglasio kako neće promijeniti naziv terena, a "njeno je mišljenje njezina privatna stvar".

Komentara 3

MO
morska
21:23 31.05.2017.

Normalno, vecina tako i izgleda.

HE
herc7
15:57 31.05.2017.

Moraju sve bit lezbe..kad nije bilo krkana kao Kyrgios da ih poderu i svako malo smire...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:40 01.06.2017.

Margaret Court nikada nije osvojila Grand Slam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije