Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAL D'ISERE

Aufdenblatten pobijedila ispred Styger

Lindsey Vonn
AFP
20.12.2009.
u 13:10

Nakon što je u subotu loše vrijeme odgodilo utrku spusta skijašica za Svjetski kup, dan poslije nije bilo prepreke u održavanju super veleslaloma.

U utrci su dominirale švicarske skijašice, a jedina koja se ugurala u njihov klupko bila je najbolja svjetska skijašica Lindsey Vonn. No, njeno skijanje bilo je dovoljno za treće mjesto.

Pobijedila je Franzi Aufdanblatten sa 23 stotinke prednosti u odnosu na sunarodnjakinju Nadiju Styger, dok je spomenuta Vonn upisala minus od 26 stotinki. Sve ostale skijašice ostale su daleko iza leđa vodećeg trojca, pa je tako već peta Talijanka Nadija Fanchini imala zaostatak veći od jedne sekunde.

Utrka je na dvadesetak minuta prekinuta zbog pada francuske skijašice Marije Marchand-Arvier. Neposredno prije cilja, s brzinom od 80 kilometara na sat, Francuskinja je zapela za vrata i pala, ali po izvještajima L'Equipea nije teže nastradala, niti prve informacije govore da je bilo što slomila prilikom tog pada.

Nakon drugog super veleslaloma u sezoni, u toj disciplini vodi Vonn sa 140 bodova, ispred Görgl koja ima 124.

Val d'Isere, super G:

1. Franzi Aufdenblatten (Švi) 1:26.43

2. Nadia Styger (Švi) +0.23

3. Lindsey Vonn (SAD) +0.26

4. Fabienne Sutter (Švi) +0.90

5. Nadia Fanchini (Ita) +1.02

...

Ukupni redoslijed:

1. Lindsey Vonn (SAD) 581

2. Maria Riesch (Njem) 532

3. Kathrin Zettel (Aut) 384

4. Elisabeth Görgl (Aut) 298

4. Anja Pärson (Šve) 298

...

49. Ana Jelušić (Hrv) 42

...

103. Nika Fleiss (Hrv) 6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije