Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz sige i stalaktite

Atrakcija u Sloveniji: ždrijeb Eurobasketa u Postojnskoj jami

'PostojnaLopte_nnn_spo_17111'
Eurobasket
18.11.2012.
u 12:40

Na tom spektakularnom izvlačenju skupina neće biti naš izbornik Jasmin Repeša, jer u to vrijeme vodi svoju Unicaju, a glavne najavljene zvijezde su Volkov, Kutluay, Garbajosa, Nesterović...

Uz okruženju stalaktita, siga i čovječjih ribica, duboko pod zemljom, danas će se u Postojnskoj jami (18 sati) održati ždrijeb skupina Europskog prvenstva košarkaša što će se u rujnu 2013. održati u Sloveniji. Svečani čin razvrstavanja 24 reprezentacije sudionice održat će se u velikoj koncertnoj dvorani najveće slovenske turističke atrakcije, u kojoj su već nastupali i glazbenici iz milanske opere La Scala, a Hrvatsku će predstavljati predsjednik HKS-a Danko Radić i glavni tajnik Željko Drakšić.

Bit će tu i izbornici mnogih reprezentacija, ali ne i oni zemlje domaćina i prvog susjeda. Slovenski izbornik Božo Maljković i hrvatski izbornik Jasmin Repeša baš u to vrijeme imaju klupskih obveza u Hrvatskoj i Španjolskoj.

Prezenteri ždrijebanja bit će košarkaške legende poput Aleksandra Volkova, Ibrahima Kutluaya, Josea Garbajose, ali i slovenske veličine poput Ive Daneua, Aljoše Žorge, Raše Nesterovića i Petera Vilfana. Posebnosti događaja doprinijet će i prvi hakl pod zemljom koji će odigrati umirovljeni i aktivni slovenski košarkaši J. Daneu, Duščak, Horvat, Jagodnik, Ožbolt i S. Udrih, a netko od njih postat će autor prvog koša postignutog pod zemljom.

Birajući po jakosnim razinama, najbolji ždrijeb za Hrvatsku bila bi skupina s Makedonijom, V. Britanijom, Ukrajinom, Belgijom i Švedskom, dok bi najteža bila skupina sa Španjolskom, Litvom, BiH, Turskom i Srbijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije