Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GILLES SIMON

ATP Masters kup: Simon pobijedio Federera!

10.11.2008.
u 14:34

Francuz Gilles Simon pobijedio je sa 4-6, 6-4, 6-3 Švicarca Rogera Federera, najvećeg favorita Masters kupa u Šangaju i branitelja naslova, u 1. kolu Crvene skupine.

Simon, koji je na ATP ljestvici za prvaka na devetom mjestu, a nastup u Šangaju izborio je kad je Španjolac Rafael Nadal odustao, pokazao je da nema nikakvo poštovanje prema Rogeru Federeru, tenisaču koji je osvojio četiri od posljednjih pet izdanja završnog turnira osmorice najboljih svjetskih tenisača. Simon je, naime, u drugom meču protiv Federera upisao i drugu pobjedu. Prvi put ga je svladao na ovogodišnjem kanadskom turniru ATP Masters Series u Torontu u 2. kolu. I tada u tri seta, nakon što je izgubio prvi…

Federer je u ovom dvoboju imao set i 2-1 uz prednost breaka u drugom, ali Simon je poznat kao igrač koji se ne predaje i ne odustaje. Kako je meč odmicao bio je sve bolji i precizniji te je tjerao Federera da u svoje udarce unese dosta rizika, a Švicarac je dosta griješio. Na kraju meča prikupio je čak 50 neforsiranih pogrešaka, 12 više od Francuza koji je imao i 2 izravno osvojena poena više.

Simon je u četvrtom gemu drugog seta vratio break zaostatka, a u desetom je na vlastitu break loptu fantastično istrčao sve napade Federera u tom gemu i osigurao ulazak u treći, ujedno i najdramatičniji set. Naime, Simon je u šestom gemu propustio dvije vezane break lopte, Federer u sljedećem čak tri, da bi francuski debitant na Masters kupu pri vodstvu 4-3 opet izborio 15-40, a na drugu break loptu u tom gemu dočekao je Federerov drugi servis, te je odličnim napadom s forhendom osigurao servis za meč. Na prvu meč loptu zabio je sedmi as u meču.

Federer je i prošle godine započeo nastup na Masters kupu porazom od Čileanca Fernanda Gonzaleza u tri seta, ali je nakon toga ostvario četiri pobjede i osvojio svoj četvrti naslov na ovom turniru.

Simon je postao četvrti tenisač koji je na Masters kupu uspio pobijediti Federera. Prije njega to je pošlo za rukom samo Australcu Lleytonu Hewittu, Argentincu Davidu Nalbandianu i Čileancu Fernandu Gonzalezu.

Drugi meč 1. kola u Crvenoj skupini igraju dva Andyja, Britanac Murray i Amerikanac Roddick.

 

Masters kup, 1. kolo Crvene skupine:

Simon (8) – Federer (1) 4-6, 6-4, 6-3

Murray (3) – Roddick (5) kasnije


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije