Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog zabrane Rusima

ATP kaznio organizatore Wimbledona s milijun dolara, ovi mu oštro odgovorili

FILE PHOTO: Wimbledon
POOL/REUTERS
09.12.2022.
u 09:52

Iznenađujuć je ATP-ov manjak empatije za situaciju u Ukrajini i jasan nedostatak razumijevanja za posebnu situaciju u kojoj se Britanski savez našao, kaže se u priopćenju LTA

Udruženje profesionalnih tenisača (ATP) kaznilo je organizatore teniskog turnira u Wimbledonu i Britanski teniski savez s milijun dolara zbog njihove ljetošnje zabrane nastupa ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama na tom turniru. Prije toga istom kaznom Britance je kaznila i asocijacija tenisačica (WTA), pa Britancima nije lako. Oni smatraju da je odluka o kažnjavanju - pogrešna.

- LTA je duboko razočarana što ATP nije prepoznao specifične okolnosti cijelog ovog slučaja zbog ruske agresije na Ukrajinu, kao ni odgovor međunarodne sportske zajednice i Vlade Velike Britanije na tu invaziju. ATP ovo vidi tek kao kršenje njegovih pravila, uz iznenađujući manjak empatije za stanje u Ukrajini i jasan nedostatak razumijevanja za posebnu situaciju u kojoj se Britanski savez našao - kaže se u priopćenju LTA.

Britanci dalje smatraju da će ova novčana kazna imati značajan učinak na mogućnosti LTA da razvija i organizira tenis u zemlji, a poseban ceh platit će brojni Challengeri koji su organizirani kako bi se slabijim igračima dale veće mogućnosti za zaradu.

Prije novih koraka, Britanci će sačekati ishod svoje žalbe na kaznu koju im je izrekla WTA, no teniski analitičari smatraju da su mali izgledi da se odluke o kaznama povuku.

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stomiovotreba
10:53 09.12.2022.

Naravano da su licemjeri.

Avatar 100percentFedUp
100percentFedUp
10:41 09.12.2022.

Jeste li ikad zabranili americkim tenisacima ucesce na Wimbledonu? Nemate nimalo empatije za Libiju, Siriju, Afganistan, Irak, Yemen...! Licemjeri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije