Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLI U POLUFINALE

ATP Eastbourne: Dodig, Mektić i Pavić na korak do finala

Reuters
22.06.2022.
u 19:45

Za mjesto u svom šestom zajedničkom finalu u 2022., a 18. meču za naslov otkako su se spojili na početku prošle sezone, Mektić i Pavić će igrati protiv Britanca Jamieja Murrayja i Brazilca Brune Soaresa.

Nikola Mektić i Mate Pavić igrat će u polufinalu parova na ATP turniru u Eastbpurneu, gdje su u srijedu u četvrtfinalu nadigrali američko-francuski par Maxime Cressy - Ugo Humbert sa 7:6 (9), 6:1.

Ovo je bila šesta uzastopna pobjeda aktualnih olimpijski i wimbledonskih pobjednika koji su svoj niz započeli prošli tjedan u londonskom Queen's Clubu. Hrvatski reprezentativci su u prvom setu propustili break prednosti (4:3), da bi u tie-breaku spasili dvije set-lopte (6:7, 8:9). U drugom setu su Mektić i Pavić poveli 3:0, a Cressy i Humbert su samo uspjeli uhvatiti utješni gem.

Paviću je ovo deseta uzastopna pobjeda na travnatoj podlozi, jer je prije naslova u Londonu osvojio i turnir u Stuttgartu, gdje mu je partner bio Poljak Hubert Hurkacz.

Za mjesto u svom šestom zajedničkom finalu u 2022., a 18. meču za naslov otkako su se spojili na početku prošle sezone, Mektić i Pavić će igrati protiv Britanca Jamieja Murrayja i Brazilca Brune Soaresa koji su sa 6:4, 7:5 bili bolji od britansko-finske kombinacije Glasspool - Heliovaara, koju je hrvatski par pobijedio u nedjeljnom finalu u Queen's Clubu.

Za mjesto u finalu borit će se i Ivan Dodig sa svojim američkim partnerom Austinom Krajicekom. Finalisti Roland Garrosa su do polufinala stigli pobijedivši Francuze Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina sa 7:5, 6:2. Polufinalni suparnici hrvatsko-američkom paru bit će Nizozemac Matwe Middelkoop i Australac Luke Saville. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije