Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP BASEL

Čilić imao sve, ali slomio se protiv Nadala i ostao bez Mastersa

Rafael Nadal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.10.2015.
u 21:37

Završilo je 4:6, 6:4, 6:3 za Španjolca

Marin Čilić propustio je veliku priliku pobijediti Rafaela Nadala na ATP turniru u Baselu. Izgubio je 6:4, 4:6, 3:6 za dva sata i 15 minuta igre te ostao bez polufinala i teoretske šanse za plasman na Masters u Londonu.

Imao je naš najbolji tenisač sve u svojim rukama, prvi set osvojio je sjajnom igrom, potom u drugom odmah oduzima Španjolcu servis i kao da se toga prestrašio. Umjesto da nastavi s koncentriranom i vrlo dobrom igrom, pokleknuo je pod pritiskom i Nadal sve okreće u svoju korist. Nije mu ni bilo toliko teško jer Čilić je imao nevjerojatnih sedam dvostrukih pogrešaka, što je nedopustivo i na mnogo nižim razinama od ove najviše.

U trećem setu samo je trebalo odraditi posao protiv vidno pokleknulog Čilića. Odmah na njegovu početku Nadal osvaja servis našeg tenisača, čuva marljivo svoj i na samom kraju kod 5:3 čini završni pritisak za slavlje i polufinale turnira, u kojem ga čeka Richard Gasquet, Francuz koji je ranije danas pobijedio Ivu Karlovića 6:4, 6:7 (2), 7:6 (6).

>> Gasquet spasio meč-loptu pa pobijedio Karlovića za polufinale

Komentara 6

LA
LacoLaco
00:07 31.10.2015.

Zao mi je cilica, ai Karlovica za izgubljenom prilikom. Nazalost, Oni mlate miliunea a neki se zivciraju. Ako Cilic Nema Mu..da za pobjedu u "gotovom" mecu, onda nije ni spomena vrijedan. Drago bi mi bilo da se Hrvatska promovira preko njih (Cilic, Bona, Karlovic...), ali neki nemaju Mentalne snage, nekima se neda, Neki zive u oblacima ..... Pustimo ih nek se oni igraju i mlate MILIUNE, a mi tebamo uzivat u necem drugom.

MA
Majur
21:44 30.10.2015.

E Čila.....imaš sve udarce za top 5,ali glava......

DH
dalibor.hren
06:23 31.10.2015.

Dokaz da treba psihološku pripremu. Jučer je izjavio: "Igram iznimno dobro, a kad je tako onda mogu svladati svakog tenisača na svijetu!" Očito ne može svakog. Umjesto čiste pobjede od staha je napunio gaće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije