Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ori se pjesma

Atmosfera u Poznanju: Ulaznice se na crno prodavale za samo 15 eura

navijači (1)
Foto: Josip Bohutinski/VLM
1/20
Autori: Josip Bohutinski, RI
14.06.2012.
u 11:40

Sunca u Poljskoj nema na vidiku, no čini se da to nimalo nije zasmetalo kockastoj ekipi koja se uputila prema središtu grada uoči utakmice protiv Italije

Vlak s drugom ''rundom'' hrvatskih navijača sretno je stigao na kolodvor u Poznanju nakon više od 20 sati puta. Poljsko nebo dočekalo ih je prilično ''nedomaćinski'' – apokaliptično sivi oblaci iz kojih je lijevala kiša, a da dojam bude potpuniji, sve je začinila lokomotiva sukljajući dim ravno u oči vesele družine.

Sunca u Poljskoj nema na vidiku, no čini se da sve to skupa nimalo nije zasmetalo kockastoj ekipi koja se tada uputila prema središtu grada gdje će na središnjem trgu provoditi vrijeme iščekujući početak utakmice s Italijom. Jasno, pored nekoliko stotina navijača koji su stigli vlakom, očekuju se i ''pojačanja'' koja će doći autobusima, kombijima, osobnim automobilima, a ima navijača koji su već nekoliko dana u Poznanju...

Na glavnom poznanjskom trgu Stary rynek već se ori: "Bježite, ljudi, bježite iz grada jer ovdje igra Hrvatska...", "Oj, Zagoro, lijepa li si".. Trg sve više preplavljuju crveno-bijeli dresovi iako pada kiša. Talijana ima samo u tragovima, no oni koji nalete srdačno se pozdrave s našim navijačima. Po cijelom gradu na svakom kutu mogu se vidjeti samo Hrvati.

Talijani kao da su poslušali savjet iz hrvatske navijačke pjesme pa su zbilja pobjegli iz grada. U Poznanju danas kao da igra samo Hrvatska. Glavni gradski trg sad je gotovo okupiran Hrvatima. Navijači se zabavljaju uz pjesmu i goleme količine piva, tu su i tamburaši i s jedne na drugu stranu trga odzvanjaju "Marjane, Marjane", "Oj, hrvatska mati", "Moja domovina"... i ostale pjesme iz navijačkog repertoara.

Navijači nagovaraju Poljake da izvjese hrvatske zastave na pročelja zgrada. Neki u tome uspijevaju. Nekima je atrakcija poljska policija pa se fotografiraju sa snagama reda pogotovo ako je riječ o policajkama. Pale se i bengalke, što se više bliži početak utakmice, atmosfera je sve užarenija. I luđa!

Ispred stadiona mogu se još kupiti karte na crno. S obzirom da utakmica uskoro počinje, cijene nisu previsoke. Tako se ulaznica koja službeno stoji 120 eura nudila za 100 eura, a oko 17.30 sati cijena je kod nekih preprodavača pala na samo 15 eura. Mnogi navijači iz Hrvatske odlučili su se na kupnju u posljednji trenutak i tako su uštedjeli popriličan iznos.

Najveća kockasta zastava za tribinu pripremljena je posebno za susret protiv azzurra, atmosfera je na standardnoj razini, samo da se izbjegnu bilo kakvi neredi.

Pogledajte galeriju!

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar bodavica
bodavica
12:22 14.06.2012.

zašto admine ne izbrišeš ovaj po Hrvate uvredljivi komentar.Da sam ga ja napisao bio bi izbrisan prije no što bi bio objavljen,ili ti moj pseudonim izaziva alergiju

Avatar bodavica
bodavica
12:26 14.06.2012.

Još samo da pobijedimo pa mi je danas dan potpun

OB
-obrisani-
17:09 14.06.2012.

hrvatska kultura...isto ko od onih iz Indije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije