Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Atletico M. bolji od Valencije, Sporting pobijedio Athletic B.

'Atletico Madrid\'s Radamel Falcao celebrates after scoring a goal against Valencia during his Europa League semi-final first leg soccer match at Vicente Calderon stadium in Madrid April 19, 2012.
'JUAN MEDINA'
19.04.2012.
u 22:58

U obje polufinalne utakmice domaćini su stekli prednost uoči uzvrata

U prvim utakmicama polufinala Europske lige domaćini su uzeli puni plijen.

Atletico Madrid na Vicente Calderonu je pobijedio Valenciju 4:2. Domaćini su poveli u 18. minuti. Arda Turan ubacio je loptu u šesnaesterac, a Falcao udarcem glavom zabio za 1:0. Atletico je bio bolja momčad i kad se činilo da će na odmor otići s prednošću, u trećoj minuti sudačke nadoknade Jonas je zabio za 1:1.

U drugo poluvrijeme madridska je momčad ponovno ušla bolje i već u 49. minuti vratila vodstvo. Strijelac je bio Miranda, nakon ubačaja Diega. Samo pet minuta poslije Adrian Lopez je iskoristio pogrešku Topala i u brzoj kontri postavio 3:1. Taj rezultat bio je aktivan sve do 78. minute kada je Falcao s dvadesetak metara uputio pravu bombu i postigao gol za 4:1.Bila je to prava golčina kojom se Kolumbijac s deset golova izjednačio sa Schalkeovim napadačem Klaasom-Janom Huntelaarom na vrhu ljestvice najboljih strijelaca ovosezonske Europske lige. Prošle sezone Falcao je zabio u dresu Porta rekordnih 17 golova u Europskoj ligi, mogao bi biti najbolji i ove jer Schalke više nije u igri.

I kada se očekivao kraj utakmice, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Valencija je pogotkom Tina Coste smanjila na 4:2 i na taj način zadržala kakve-takve šanse za uzvrat.

Athletic Bilbao je na gostovanju kod Sportinga u Lisabonu poveo pogotkom Aurtenetxea u 54. minuti, a Sporting je taj rezultat preokrenuo u samo pet minuta. Najprije je u 76. izjednačio Insua, da bi u 80. Diego Capel prizemnim udarcem s dvadesetak metara donio pobjedu Sportingu, koji je i dalje zadržao odličan omjer na domaćem terenu.

Uzvrati polufinala Europske lige igraju se 26. travnja.


Komentara 2

ZM
zmaj5
23:26 19.04.2012.

Odlična utakmica za razliku od one jučer.Mislim da je jedan klub jučer igrao formaciju kojs se igrala prije 40 godina,a takav nogomet ne privlači publiku na stadion.

SE
serđo
07:10 20.04.2012.

zato publiku sa strane sigurno privlače beskonačna dodavanja u širinu i dominacija na vlastitoj polovici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije