Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Aston Villa bolja od Evertona

Aston Villa v Everton - Premier League - Villa Park
Tim Goode/PA Images/PIXSELL
18.09.2021.
u 21:00

Villa je do pobjede došla u posljednjih pola sata golovima Matthewa Casha (66), Lucasa Dignea (69-ag) i Leona Baileya (75)

U susretu 5. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa je pobijedila Everton sa 3-0 nanijevši mu prvi poraz ove sezone.

 

Villa je do pobjede došla u posljednjih pola sata golovima Matthewa Casha (66), Lucasa Dignea (69-ag) i Leona Baileya (75).

Za Casha je to bio premijerni gol u elitnom razredu engleskog nogometa, dok je Digne upisao već treći autogol u Premiershipu.

Za momčad iz Birminghama je to druga pobjeda ove sezone, dok je Everton upisao prvi poraz.

U ranije odigranom susretu Liverpool je pobijedio Crystal Palace sa 3-0 preuzevši vrh ljestvice, dok je prvak Manchester City odigrao tek 0-0 protiv Southamptona.

"Redsi" su rutinski odradili posao protiv londonskog kluba, a strijelci su bili Sadio Mane (43), Mohamed Salah (78) i Naby Keita (89).

Bila je to četvrta pobjeda Liverpoola ove sezone uz jedan remi i razliku pogodaka 12-1.

Zanimljivo, bila je to deveta uzastopna utakmica u kojoj je Mane zabio gol protiv Palacea. Do sada niti jedan igrač u engleskoj povijesti nije zabio u devet uzastopnih susreta protiv jednog kluba. Bio je to i Maneov stoti gol u dresu "Redsa".

Za iznenađenje se pobrinuo Southampton odigravši 0-0 na gostovanju kod Manchester Cityja. "Građani" su u zadnja četiri susreta zabili čak 17 golova, međutim nisu uspjeli probiti obranu "Svetaca".

Momčad Pepa Guardiole je uputila samo jedan udarac u okvir suparničkog gola, što im se nije dogodilo od ožujka 2017. i utakmice protiv Stoke Cityja.

Arsenal je pobijedio na gostovanju Burnley sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Martin Odegaard iz slobodnog udarca u 30. minuti.

Brentford je kao gost pobijedio Wolverhampton sa 2-0 ostvarivši prvu gostujuću pobjedu u elitnom razredu engleskog nogometa nakon 74 godine.

Juank utakmice bio je Ivan Toney koji je postigao pogodak i upisao asistenciju. Toney je u 28. minuti zabio za 1-0 iz kaznenog udarca, a potom je osam minuta kasnije asistirao Bryanu Mbeumu za 2-0. Gosti su od 64. minute igrali bez isključenog Shandona Baptistea, ali su uspjeli obraniti vodstvo.

Liverpool vodi na ljestvici sa 13 bodova, dok Manchester City, Manchester United, Chelsea i Everton imaju po 10 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije