Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA NIJE JEDINA

Astmu su imali mnogi slavni sportaši: Spitz, Scholes, Bailey, Wilkins, Radcliffe...

Paul Scholes
Reuters
20.04.2011.
u 17:56

Astma je kronična upalna bolest bronha koju prate kašalj, otežano disanje, pištanje, osjećaj nedostatka zraka i stezanja u prsima.

Dijeli se na alergijsku i nealergijsku. Anina je astma nealergijska, a takvu uzrokuju hladnoća, plućne infekcije, stres, tjelesni napor, razrijeđeni zrak. Svega toga ima u skijanju, u sportu kojim se nije moguće baviti a da se izbjegnu vrlo niske temperature, veliki napori i visoke nadmorske visine. Zbog toga bi veće iznenađenje bilo kada bi Ana nastavila karijeru nego da je okonča.

Nemali je broj slučajeva vrhunskih sportaša astmatičara. To su bili NBA košarkaš Dominique Wilkins, sedmobojka Jackie Joyner-Kersee, sprinter Donovan Bailey, dugoprugašica Paula Radcliffe, plivač Mark Spitz, nogometaš Paul Scholes...

Svi su oni, uz liječničku dokumentaciju, imali pravo koristiti se zabranjenim sredstvima jer se ona nalaze u lijeku za astmu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije