Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAO BEZ DRESA

Hajduk bi se rado riješio Milevskog, ali ne zna kako to objasniti navijačima

Artem Milevski
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
01.07.2015.
u 16:51

'Milevski se pomalo vraća, polako ćemo podizati njegovu formu kako bismo koristili njegove kvalitete. On ima nešto posebno, ali to mora pokazati na terenu.'

Sve do sada bilo je mačji kašalj za Damira Burića, novog Hajdukova trenera. Pripreme na kojima je bilo puno rada za njega su slatki dio života na klupi bijelih. No sada kreću utakmice, Hajduk u četvrtak otvara sezonu. I to u Estoniji, na gostovanju u 1. pretkolu Europske lige. Rival je Sillamae iz Kaleva, vrlo slab klub, koji nije ostavio nikakvog traga ni u Estoniji, a kamoli u Europi. Oprezan je Burić u bilo kakvim najavama.

– Mi smo spremni za prvu utakmicu, nestrpljivo je očekujemo, vidim to po treningu, po njihovim licima, govor tijela je pozitivan – kazao je Burić.

Kako je govorio o Estoncima, ispada da Hajduk čeka nepremostiv protivnik. No brzo se ispravio.

Potjerali Vršajevića

– Naš je cilj proći dalje, mi idemo svaku utakmicu pobijediti bez obzira na protivnika. Vjerujem u svoju momčad, u ove igrače, oni mi daju vjeru kad govorim da idemo na pobjedu u svakoj utakmici – kazao je Burić.

Hajdukov trener najavio je da će njegov Hajduk biti organiziran, brz, dinamičan i agresivan. To je sve što je i mogao reći, jer sve je drugo nepoznanica. Pripremne utakmice bile su solidne, ali teško je na osnovi pokazanog u Sloveniji i Austriji davati konkretne ocjene. Pravu ocjenu Burićeva Hajduka dat će početak prvenstva, gostovanje kod Dinama. U prvih mjesec i pol dana sezone, bude li sve po planu, Hajduk će odigrati više od deset utakmica.

– Nemam kuglu za gledanje u budućnost – ne želi se Burić baviti prognozama.

Stanje u Poljudu je pomalo euforično, takvo je već godinama u srpnju i početkom kolovoza. Hajduk ima više od 11 tisuća članova, pretplate idu odlično, vojska navijača je neupitna. Paralelno s tim čekaju se izbori za novi Nadzorni odbor, a svako malo vodstvo kluba “razveseli” pokojim potezom. Primjerice, Avdija Vršajević više nije igrač Hajduka i može otići bez odštete. Nekome to i nije sporno, ali kada se malo zagrebe ispod površine, onda je tu niz nelogičnosti. Zbog čega jedan od rijetkih reprezentativaca odlazi bez odštete, pa valjda je Hajduk u njega uložio neki novac? Zbog čega je s njim produljen ugovor po kojem mu je mjesečna plaća trebala biti 15 tisuća eura, a trebao je važiti od 1. srpnja? Još u siječnju Hajduk se pohvalio kako je s Vršajevićem produljio ugovor do ljeta 2016. godine, a sada je slobodan igrač. To je pomalo nevjerojatna priča.

Ili slučaj Milevski. Ukrajinska zvijezda bijele mjesečno stoji 14.100 eura, ali već je dugo ozlijeđen, nije ni bio na pripremama. Posljednja je odluka da mu se oduzme dres s brojem 10 pa je Milevski dobio broj 20.

A ljubimac je Torcide

– Milevski se pomalo vraća, polako ćemo podizati njegovu formu kako bismo koristili njegove kvalitete. On ima nešto posebno, ali to mora pokazati na terenu. A dres s brojem 10? Odlučili smo da je momčad zvijezda, a ne igrač, a odluku o tome donijeli smo mi – objašnjavao je Burić.

U prijevodu, Hajduk bi se rado riješio Milevskog, ali ne zna kako to objasniti navijačima. “Mile” je ljubimac sjevera, navijači ga, unatoč tome što je fizički nepripremljen, obožavaju.

>> Milevski ostao bez dresa, Hajduk željno iščekuje JK Sillamäe Kalev

Komentara 7

HA
hajduk1966
17:17 01.07.2015.

Lako je ibjasniti samo recite koliko od transfera i svaki mjesec on da nekome iz uprave u dzep,inace ga nikad ne bi doveo niko

CE
cenzura
20:55 01.07.2015.

Hajduk se prije svih treba rješiti Brbića, Pavasović-Viskovića, Ramljakove, raznih Ibrahima i kvazi antifašista. U klub treba vratiti legende kluba i istinske hajdukovce a ove uhljebe otjerati čim dalje. Tek tada će Hajduk biti ono što je nekad bio. Ponos Splita, Dalmacije, Hrvatske.....

DU
Deleted user
08:01 02.07.2015.

Pa no5malno da se nemože prodavati kako ko hoće, ipak se treba pitati navijače. pa zar nije jedan član kluba , jedan glas......samo se vi zaqebavajte sa navijačima , zabranit će vam igrati utakmice...., već jednom jesu .....!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije