Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBA KORAK NAPRIJED

Arsenal za 20 milijuna želi dovesti igrača Dinama, stručnjaci se slažu da bi se odlično uklopio

Split: Zagijavanje nogometaša Hajduka i Dinama uoči početka utakmice
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
03.05.2023.
u 07:00

Kao i proteklih sezona, početkom svibnja donosimo pregled hrvatskih nogometaša koji bi ovog ljeta trebali promijeniti sredinu

U nekoliko proteklih sezona običaj nam je početkom svibnja napraviti pregled statusa hrvatskih nogometaša koji bi na ljeto trebali otići u novi klub. Nisu svakom igraču razlozi za promjenu sredine isti, pa tako ima slučajeva u kojima je igrač nezadovoljan zato što nema minutažu, ali isto tako postoje i slučajevi u kojima je igrač spreman za nove, veće izazove.

Bašić zaslužuje više igrati

Upravo je jedan od takvih igrača i hrvatski reprezentativac i uvjerljivo najskuplji igrač HNL-a (18 milijuna eura) Josip Šutalo (23). Već se danima priča da je za Dinamova stopera ozbiljno zagrizao Arsenal te da je spreman ponuditi oko 20 milijuna eura, a mnogi hrvatski stručnjaci istaknuli su da bi se Šutalo odlično uklopio u Artetinu momčad. No, otišao Šutalo u Arsenal ili ne, primjetno je da je riječ o igraču koji može igrati i utakmice iznad kalibra HNL-a, o nogometašu koji je spreman igrati svaki vikend u nekoj od najboljih liga na svijetu.

Veliko ime hrvatskog nogometa koje će vrlo vjerojatno ovog ljeta promijeniti sredinu je Mateo Kovačić (28). Bio je jedna od rijetkih svijetlih točaka u totalnom kaosu u kojem se nalazi Chelsea nakon dolaska predsjednika Todda Boehlyja, te je došao do točke u kojoj zaslužuje puno više nego da bude igrač kluba iz sredine ljestvice Premiershipa. Dva su velika kluba kandidati da postanu Kovačićeva iduća destinacija, a to su Manchester City i Bayern. Pep Guardiola je našeg veznjaka već nekoliko puta ove sezone obasipao komplimentima, a dobro je poznato koliko sadašnji Bayernov trener Thomas Tuchel voli Matea iz zajedničkih dana u Chelseaju. Kako sad stvari izgledaju u Londonu, Mateo će se spasiti koju god opciju izabrao.

Igrač koji sigurno neće ostati u klubu za koji trenutačno igra je bivši Dinamov veznjak Ivan Šunjić (26), koji je na ljeto iz Birminghama otišao na posudbu u bundesligaša Herthu. Ne samo da Šunjić nije dobio puno minuta ove sezone, već je i suspendiran do kraja sezone zbog nediscipline, a u javnost su izišli videi u kojima trener Pal Dardai viče na Šunjića i tjera ga s treninga. Hertha sigurno posudbu neće htjeti pretvoriti u kupnju, a vrlo vjerojatno Šunjić neće htjeti ostati ni u Birminghamu, odakle je i htio otići na posudbu. Kad smo kod bivših Dinamovih igrača, kako ne spomenuti Mislava Oršića (30) koji je bio najbolji Dinamov igrač, a sada u Southamptonu najčešće nije ni na klupi. Mislav bi, posebice ako Southampton ispadne iz Premiershipa u Championship, trebao tražiti novu sredinu jer je on u klub došao zbog igranja u Premiershipu, a ne zbog samoga kluba.

Znatno se manje govori o statusu Tome Bašića (26), bivšeg veznjaka Hajduka koji igra u Laziju, drugoj momčadi Serie A, i ima šansu iduće sezone igrati u Ligi prvaka. Međutim, druga strana priče nam govori da Bašić u posljednje tri utakmice nije dobio ni minute te da je u posljednjih šest utakmica igrao ukupno 28 minuta. Konkurencija u veznom redu je doista jaka, igrači poput Sergeja Milinković-Savića i Luisa Alberta neizostavni su u prvoj momčadi već godinama, a Bašić je dovoljno kvalitetan igrač da bi u nekoj solidnoj momčadi iz liga petice iz tjedna u tjedan bio prevaga, kao što je to bio u Bordeauxu iz kojeg je i došao u Lazio.

Rebić više nije isti

Kao što su na ovom popisu bili i prošle godine, i ove godine su Ante Rebić (29) i Marin Pongračić (25) među igračima koji trebaju promijeniti sredinu. Rebić od kraja sezone 2020./2021. više nije isti budući da je u protekle dvije sezone u 57 nastupa postigao samo šest pogodaka, a stalno ima teškoća i s ozljedama. Pongračića je dosta usporila ozljeda gležnja, ali ionako bi Lecce mogao natrag u Serie B, pa će Pongračić vjerojatno htjeti u novi klub, budući da nije u dobrim odnosima s vodstvom Wolfsburga, iz kojeg je posuđen Lecceu.

Komentara 2

UJ
ujna
09:19 03.05.2023.

Vratiti i Oršića, a Petku podebljati ugovor i sigurno ostaje u Dinamu.

Avatar doog_kool
doog_kool
08:05 03.05.2023.

Šunjića obavezno,ako je ikako moguće, vratiti u dinamo. To je profil igrača koji nam treba. Veliki trkač i radilica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije