Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA U Parizu 17. svibnja dobit ćemo novog europskog nogometnog kralja

Arsenal vs. Barcelona: Ronaldinhio ili Henry odlučuju

nog-04-txt.jpg
import
27.04.2006.
u 17:39

Barcelona je prvi put ove sezone šepala, gotovo 100 tisuća fanova je pjevajući klupsku himnu izvlačilo i posljednji atom snage. Katalonska je obrana stenjala, no i kada je stigla ta minimalna šansa Milana, Ševčenko nije uspio pobijediti arbitra Markusa Merka. Camp Nou, koji je strahovao, na kraju je eruptirao slaveći put u St. Dennis, gdje će se 17. svibnja kruniti novi europski nogometni kralj.

Barca zaslužila finale
Bez obzira na skromniju večer Rijkaardovih čarobnjaka protiv Milana, Barcelonini nogometaši zaslužili su finale nakon svih onih nezaboravnih igara u posljednje dvije sezone. Nitko, baš nitko ne igra kao Barcelona, i da je umjetnički dojam presudan, plavo-crveni već bi u rukama imali srebrni pehar.

- Prošle smo godine mnogo toga naučili u porazu protiv Chelseaja, sada smo spremni otići do kraja - izustio je gledajući prema završnom činu lige bogataša Barcelonin napadač Samuel Etoo.

U Pariz će krenuti kao favoriti, no s Otoka će se jednosatnim letom iz Londona spustiti dva Francuza, Arsene Wenger i Thierry Henry, koji na raskrižju svojih karijera Arsenalu žele donijeti trofej koji navijači čekaju sve ove godine.

Wengerovi snovi
A pogotovo u emotivnoj godini u kojoj Arsenal napušta svoj dom Highbury i seli se na novi, nekoliko stotina metara udaljen stadion (kapacitet 60.000 gledatelja).

- Nekom se samo jednom u karijeri pruži takva prilika, zašto je odmah ne zgrabiti? - rekao je trener topnika Arsene Wenger. Bit će to sudar dva fantastična nogometaša - Brazilca Ronaldinha (tržišna vrijednost 70 milijuna eura) i Henryja (40 milijuna eura), koji bi mogli presuditi.

Arsenalov navijač čekat će prvi naslov, Barcelonin reprizu 1992. godine, kada su Koemanovim pogotkom u produžetku Katalonci srušili Sampdoriju i ušli u povijest.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije