Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO U LIGI PRVAKA

Arsenal nakon Leedsa najveća pobjeda i dokaz da se može igrati sa svakim!

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.09.2015.
u 10:41

Bayern i Olympiakos su favoriti, ali plavi imaju potencijal za velike stvari

Bio je to jedan od onih dana kad se baš sve poklopi... Jedan od dana kad nema lošeg pojedinca, kad igrači daju svoj maksimum, kad te i sreća malo pomazi, a sve to uz fanatičnu potporu s tribina! I onda je sve moguće, pa je tako pao i Arsenal! Nakon 48 godina i trijumfa protiv Leedsa u finalu Kupa velesajamskih gradova, Dinamo je prvi put svladao engleski klub, tih senzacionalnih 2:1 svakako se ubraja među pet najvećih pobjeda plavih od osamostaljenja Hrvatske! Ako nije i – najveća...

"Pusti otok"

– Svaka čast, bravo, nevjerojatno, super – bila je prva poruka Ognjena Vukojevića odmah nakon utakmice. Dojučerašnji je dinamovac u Beču drhtao s klubom svog života, a u četvrtak ujutro nazvao je i rekao: – Još ne mogu vjerovati da je Dinamo tako nadigrao Engleze! Ovo je veliki trijumf, koji će dati još samopouzdanja dečkima – kazao je Vukojević koji je prije devet godina bio u sastavu plavih u gubitničkim utakmicama s Arsenalom (0:3, 1:2).

I ta rečenica o samopouzdanju mora biti smjerokaz plavima uoči dolazećih okršaja, kako ovaj briljantni uspjeh ne bi ostao samo "pusti otok". Ne treba stavljati imperative pred našeg prvaka jer objektivni pogled na skupinu govori da su i Bayern i Olympiakos favoriti. No odlična priprema utakmice, kao i besprijekorno provođenje taktičkih zamisli protiv Arsenala, pokazuju da ova momčad ima potencijal! Za velike stvari.

Po mnogo čemu nas je dvoboj s Arsenalom podsjetio na utakmice u Ligi prvaka krajem 90-ih, kad su se Prosinečki i društvo bez straha sučeljavali i s najvećim suparnicima. Taj pošteni pristup i poštovanje dresa i grba kluba koji nose obveza je igrača u svakoj utakmici, a kad se to ostvari, onda u pravilu stiže i nagrada.

Još će više "zagristi"

Igrom protiv Arsenala plavi su postavili standard ispod kojeg ne bi smjeli biti u LP, ali ne treba nagađati o možebitnom broju bodova u skupini. Najveća je dobit ove pobjede u spoznaji da se – može igrati sa svakim!

Do gostovanja u Münchenu u 2. kolu protiv Bayerna (29. rujna) plavi moraju odraditi i prvenstvene obveze. A već u subotu čeka ih derbi s Hajdukom na Poljudu! Može li ovo fizičko i mentalno pražnjenje s Arsenalom biti Hajdukov najveći adut?

– Ma kakvi! Uvjeren sam da će dečki sad s još više motiva "zagristi" u domaćem derbiju kako bi se odvojili od Hajduka – kaže Vukojević i nastavlja:

– Mi smo 2007. svladali Ajax u Amsterdamu sa 3:2, a četiri dana potom pobijedili smo u Splitu 2:1. Za taj smo derbi bili motivirani jednako kao i za okršaj s Ajaxom! Trebalo bi tako biti i sada.

>>Antolić: Žene i djeca zaustavljali su me da čestitaju, tek danas shvaćam što smo napravili

>>Bogatiji su i skuplji, ali plavi su imali veće srce

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije