Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Argentina nije uputila udarac u okvir!

Njemačka - Argentina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.07.2014.
u 10:01

Zanimljiv je i podatak da Argentina nije uputila ni jedan udarac u okvir njemačkog gola! Argentinci su imali svoj šanse, no sve su išle izvan vrata Neuera.

Statistika finalne utakmice Svjetskog prvenstva pokazuje da je Njemačka bila bolja i zasluženo osvojila naslov. Nijemci su imali puno veći posjed lopte (61%), osvojili su više duela, imali više dodavanja...

Zanimljiv je i podatak da Argentina nije uputila ni jedan udarac u okvir njemačkog gola! Argentinci su imali svoj šanse, no sve su išle izvan vrata Neuera. Detaljan statistički pregled utakmice pogledajte na Goal.comu.

>> Njemački mediji: Hvala, učinili ste nas neopisivo ponosnima

Komentara 13

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:10 14.07.2014.

Argentina stvarno ima za čim žaliti, prilike Higuaina, Messija, onaj prodor Messija kad je Boateng očistio, zatim Palaciosov lob... ali ostaje činjenica da su zadnji gol iz igre zabili u prvom poluvremenu protiv Belgije. Nakon toga - punih pet sati bez gola! Tako se ipak ne može do titule.

SA
SI aka SI
11:57 14.07.2014.

šta znači taj famozni posjed? Imao je Bayern protiv Reala posjed, pa je dobio po tamburi. Imali su Španjolci protiv Nizozemaca posjed, pa su dobili 5 komada. Udarci u okvir? Da li je bolja šansa ono što je jučer fulao Higuain ili Messi kada su išli 1 na 1 sa Neuerom ili neki udarac u okvir sa 35 metara? Ni stativa Hoewedesa nije udarac u okvir, pa je to bila najbolja šansa Njemačke. Poanta je da Argentinci nisu zabili iz svojih šansi, Nijemci jesu i to je jedina važna statistika. Jer ova statistika skriva činjenicu da su jučer Argentinci bili bolji, premda sigurno s obzirom na cijeli turnir, pa i jučerašnju utakmicu Nijemci su zasluženo svjetski prvaci.

CH
chiko
11:48 14.07.2014.

Start Neuera u svom kaznemom prostoru nije penal. Evo i zašto: prvi je stigao do lopte, izbacio ju u aut, arg. igrač nije imao kontrolu nad loptom i sve je čisto. Pogotovo što je u svom šesnaestercu golman zaštićen. Slično je i kad neki igrač starta na loptu - ako ju uspije izbiti prije napadača - ništa od penala. I u svakom slučaju, Njemačka je zasluženo postala svjetski prvak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije