Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARADONA USPIO

Argentina se provukla na SP 2010.

Lionel Messi
Reuters
15.10.2009.
u 09:13

Diego Maradona ipak se izvukao. Uspio je odvesti Argentinu na nogometni SP u Južnoafričku Republiku. U posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija “gauči” su svladali Urugvaj 1:0.

Argentini je pobjedu u Montevideu donio Mario Bolatti u 84. minuti, svega četiri minute nakon što je ušao u igru.

Zbog prekršaja na Gutierrezu drugi je žuti karton u toj minuti dobio Jose Caceres. Slobodni je udarac izveo Juan Sebastian Veron, a lopta se na kraju odbila do samoga Bolattija koji ju je lakoćom smjestio iza Nestora Muslere.

Dotad je utakmica bila prilično slaba, a loš je dan ponovno imao i Lionel Messi koji u argentinskom dresu u posljednje vrijeme ne pruža ni približno upečatljive igre kao u Barceloni. Domaćini su u sudačkoj nadoknadi zbog crvenog kartona ostali i bez Cristiana Rodrigueza, a poraz ih je gurnuo na peto mjesto i u dodatne kvalifikacije u kojima će igrati protiv Kostarike, četvrtoplasirane vrste CONCACAF zone.

Zanimljivo je da je Urugvajcima to već treći uzastopni kvalifikacijski ciklus u kojem će morati dodatno razigravati za SP. Za plasman na svjetsku smotru 2002. pobijedili su Australiju, a četiri godine kasnije ispali su od istog suparnika.

Argentinci su, pak, sretno završili mučne kvalifikacije u kojima su visili o niti, a njihova je igra dolaskom Maradone na izborničko mjesto postala gotovo negledljiva. Za njegove su vlasti poraženi od Bolivije, Paragvaja, Ekvadora i Brazila, a koliko je Maradona lutao potvrđuje i podatak da je za svoga jednogodišnjeg mandata isprobao više od 70 igrača.

- Zapamtit ću sve one koji nisu vjerovali u ovu momčad i koji su me tretirali kao smeće - poručio je nekad veliki nogometaš na konferenciji za novinare.

- Svima njima poručujem da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i to zasluženo jer smo pobijedili veliku momčad poput Urugvaja. Ja sam ili crn ili bijel, nikad u životu nisam bio siv - dodao je Maradona.

 

Pokazalo se na kraju da bi Argentinci prošli na SP i s remijem u Urugvaju budući da je Ekvador poražen u Čileu (1-0). Jedini je strijelac bio Humberto Suazo kojem je to bio deseti pogodak u kvalifikacijama. Brazil je završio kvalifikacije na prvome mjestu unatoč 0-0 u posljednjem kolu protiv Venezuele. Priliku da skoči na prvo mjesto nije iskoristio Paragvaj koji je kod kuće poražen od Kolumbije (2-0).

Brazil, inače, prvi put u 19 službenih utakmica nije uspio svladati Venezuelu.

Južnoameričke kvalifikacije za SP:
Urugvaj – Argentina 0-1 (Bolatti 84)
Čile – Ekvador 1-0 (Suazo 53)
Brazil – Venezuela 0-0
Peru – Bolivija 1-0 (Fano 54)
Paragvaj – Kolumbija 0-2 (Ramos 61, Rodallega 80)

 

Ključne riječi
HDZ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije