Naslovnica Sport Vaterpolo

Arena Zagreb preskupa, EP ide na Mladost!

Tribine će nestati odmah nakon prvenstva, no ostat će obnovljene svlačionice, teretana i sanitarni čvor.
11. svibnja 2010. u 17:52 5 komentara 8 prikaza
Mladost
Foto: Luka Klun/Pixsell

Dvojbi više nema, Europsko vaterpolsko prvenstvo u Zagrebu od 29. kolovoza do 11. rujna bit će održano na otvorenom plivalištu Mladost.

Iako nakon svega nije imao prevelike nade, predsjednik HVS-a Perica Bukić čekao je u utorak još jedan razgovor sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem prije nego što se potpuno okrenuo prema Savi. Nakon tog razgovora sve je bilo jasno.

35 + 17 bilo je previše


– Arena ostaje samo san i možda projekt za neku daleku budućnost. Stvarnost je EP na Savi – kazao je Perica Bukić te potom prepričao razgovor s gradonačelnikom.

– Bandić mi je rekao da su se organizaciji prvenstva u Areni ispriječili preveliki organizacijski i financijski problemi (Ingra je tražila bankovna jamstva u iznosu od 35 milijuna kuna, a sami troškovi kupnje i postavljanja bazena uz potrebne preinake stajali bi dodatnih 17 milijuna, nap. a.). Složili smo se da bi bilo neozbiljno i dalje čekati i tako dovesti u pitanje održavanje EP-a i zato je trenutačno jedino moguće organizirati prvenstvo na Savi. Jasno, i u tom nas slučaju očekuje puno posla, ali uvjeren sam da će Zagreb i na Savi ponuditi pravu vaterpolsku feštu – istaknuo je Bukić.

Već u srijedu bit će održan prvi sastanak organizatora Europskog prvenstva s predstavnicima Grada i Holdinga. Utvrdit će se svi potrebni radovi, koji također neće biti ni jednostavni ni jeftini. Jedina statična tribina traži preuređenje (na njoj će biti VIP i press loža te kabine za TV-izvjestitelje), ostale će strane biti pokrivene montažnim tribinama. I dok će tribine nestati odmah nakon prvenstva, kao trajno dobro ostat će obnovljene svlačionice, teretana i sanitarni čvor u sklopu zatvorenog bazena.

Niz popratnih priredbi

– Ma, sve se to da ulickati, pa očekujem da će na kraju svi biti zadovoljni, i igrači i gledatelji. Organizirat ćemo niz popratnih priredbi jer želimo da Zagreb živi s prvenstvom i, naravno, s hrvatskom reprezentacijom - najavio je Bukić, kojega, kao bivšeg člana Nadzornog odbora TLM-a, ovih dana očekuje i razgovor ugodni s USKOK-om, u sklopu istrage u aferi HEP.

– U Nadzorni odbor TLM-a ušao sam kao saborski zastupnik. Ako u USKOK-u misle da im mogu pomoći, na raspolaganju sam im – napomenuo je Bukić.

Otvoreni bazen Mladosti okružit će se za

Otvoreni bazen Mladosti okružit će se za potrebe EP-a montažnim tribinama koje će moći primiti oko 4,5 tisuća gledatelja. Dobra strana ovog rješenja jest što se otvoreni bazen naslanja na zatvoreni, pa će se u slučaju jakih kiša utakmice moći preseliti pod krov. Izbjeći će se tako ponavljanje situacije s Final Foura u Barceloni kad su kiša i vjetar uvjete za igru učinili posve neregularnima. (af)

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar anton.filic
  anton.filic:

  Bandić je trošio lovu na gluposti, pa sad nema za prave stvari. Povukli smo Europu (Len) za nos i to neće ostati bez posljedica. Na kraju će cijenu platiti hrvatska reprezentacija i naši klubovi.

 • EUfan:

  Pazi to! Bandoljero više nema love za nova Potemkinova sela. Presušila kesa.

 • goran774:

  Opet od čitatelja radite kretene. Prvo je bazen u Areni koštao 250 ili 350 tisuća eura, pa je sada to nabujalo na 50 milijuna kuna. Odličan vam tečaj eura. Ma koga vi to .....? Pisali ste da uređenje Mladosti košta ... prikaži još! 230 milijuna. Drugi za u lovu sagrade nogometni stadion, a mi ćemo to spiskat za uredit bazen, da bi ekipa igrala vaterpolo. Ma dajte neka to organizira netko tko ima uređen bazen, a u zemlji u kojoj 300 tisuća ljudi nema posla radije s tom lovom sagradite kakav pogon za proizvodnju. A, da. Zaboravil sam. Kad spiskamo 230 milijuna, budu došli navijači i potrošili pet, šest.