Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za finale

Arapović: Ključno je da ne izgorimo! Užbinec: Očekujemo i navijače Partizana

Cedevita - Partizan
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
31.03.2017.
u 15:55

Prodaja ulaznica ide izvrsno. U prodaji će biti oko 1400 i očekujemo da ćemo ih sve rasprodati - rekao je Užbinec.

"Očekujem da će suci poštovati i suditi prema pravilima", rekao je trener Cedevite Veljko Mršić uoči nedjeljnog dvoboja (19 sati) s beogradskim Partizanom u zagrebačkom Domu sportova, u kojem će ulog biti plasman u finale ABA lige.

Cedevita je prošle subote u Beogradu imala priliku u dvije utakmice izboriti plasman u finale, ali je košem Williama Hatchera u posljednjim sekundama utakmice Partizan izborio majstoricu u užarenoj atmosferi beogradske dvorane Aleksandar Nikolić. Unatoč porazu, Mršić je nakon utakmice čestitao svojim igračima.

"Na njihovu dopuštenu agresivnost nismo dobro odgovorili, jedino mi je to žao. Izuzetno je važna stvar da smo došli u priliku pobijediti u onoj atmosferi. Uvjeren sam da ćemo doći u priliku uzvratiti im na isti način", još se jednom osvrnuo trener Cedevite na beogradski dvoboj aludirajući kako su suci bili naklonjeniji domaćoj momčadi.

"Kriterij je bio kakav odgovara Partizanu. No, jedno je kriterij, a drugo pravila. Ako je nešto faul, onda je faul. Iskreno se nadam da ćemo se držati pravila. Tkogod da sudi, jedino je važno da sudi prema pravilima. Mogu i suci pogriješiti, kao što griješimo i mi, ali pravila su jasna i treba ih se pridržavati. Sigurno ima kvalitetnih sudaca koji to mogu odsuditi. Vidjeli smo, u Podgorici je bilo vrhunsko suđenje. Nema razloga da ne bude i tu", rekao je Mršić koji je u petak konačno okupio kompletnu momčad na treningu.

"Jako nam je dobro došlo što je utakmica bila pomaknuta za jedan dan, jer smo danas prvi put bili kompletni na treningu, svih 12 igrača, i to nas čini sretnima. Tomas, Babić i James nisu trenirali jučer, Arapović je još imao sitnih problema sa svojom ozljedom. Svi ćemo biti spremni za taj okršaj u nedjelju i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i plasiramo se u finale."

Dvoboji u kojima nemaju pravo na pogrešku obično iskristaliziraju vrhunske igrače od prosječnih. Marko Arapović s nestrpljenjem očekuje istrčati pred popunjene tribine Male dvorane Doma sportova.

"Treća, najslađa utakmica i još se igra doma. Ne može bolje od toga. Bit će puna dvorana. S obzirom da smo izgubili prošlu, bit ćemo još motiviraniji. Tamo smo loše reagirali pred njihovom publikom, izgubili previše lopti. Želimo to ispraviti i još par obrambenih i napadačkih segmenata. Bit ćemo puno bolji nego što smo bili tamo. Pozivam ljude da dođu u što većem broju, jer uvijek je gušt igrati pred punom dvoranom", rekao je mladi hrvatski reprezentativac te dodao kako ne vjeruje u priču o tome da Partizan nema što izgubiti.

"Mislim da će oni biti maksimalno motivirani. Nitko ne može ulaziti u ovakvu utakmicu sa stavom da nema što izgubiti. Ključ je da dođemo s pravom količinom motivacije i željom da ne izgorimo. Nema recepta kako to postići, to je različito od igrača do igrača. Mi ćemo i dalje davati sve od sebe u svakoj utakmici do kraja sezone, koliko god da ih još bude."

Direktor Cedevite Davor Užbinec očekuje da će u nedjelju pasti klupski rekord i da će po prvi put za utakmicu u Domu sportova biti prodano više od tisuću ulaznica.

"Ovakve utakmice su najljepše, ne samo za sportaše, nego i za nas u organizaciji. Prodaja ulaznica ide izvrsno. U prodaji će biti oko 1400 i očekujemo da ćemo ih sve rasprodati", rekao je Užbinec te dodao kako ne postoji najava o organiziranom dolasku Partizanovih navijača na utakmicu, ali da će sigurnost biti na najvišoj razini, a kontrole temeljite te da je zbog toga za gledatelje uputno što ranije doći na utakmicu.

"Nemamo naznaku o dolasku Partizanove navijačke skupine, ali vrata su svima otvorena, ulaznice svi mogu kupiti. Uvijek je bilo Partizanovih simpatizera na našim utakmicama pa ih očekujemo i sada", zaključio je Užbinec.

Dvoboj Cedevite i Partizana bit će odigran u nedjelju u dvorani 2 Doma sportova, s početkom u 19 sati.

>>Tomas uoči Partizana: Neulazak u finale bio bi neuspjeh

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije