Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
Kvalifikacije za SP

Hrvatski košarkaši izgubili od Poljaka i ostali bez SP-a

Hrvatski košarkaši izgubili od Poljaka i ostali bez SP-a
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
22.02.2019. u 19:49

Poljska košarkaška reprezentacija svladala je Hrvatsku sa 77-69 (8-16, 24-20, 29-23, 16-10) i potvrdila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini i prije posljednjeg kvalifikacijskog kola u skupini J, dok su naši košarkaši porazom izgubili i teoretske izglede za plasman na SP.

Filip Krušlin je s 21 košem bio najbolji strijelac Hrvatske. Miro Bilan i Hrvoje Perić su ubacili po 10 koševa, a Toni Katić osam. Poljake su do pobjede i prvog plasmana na Svjetsko prvenstvo nakon 1967. godine predvodili Mateusz Ponitka s 20 koševa i osam skokova te A. J. Slaughter s 15 poena i pet asistencija.

>> Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

Poljaci su utakmicu završili s 42 posto šuta iz igre, a Hrvatska sa samo 31 posto. Gosti su imali 45 skokova, a Hrvatska 36.

Sjajno je naša reprezentacija otvorila dvoboj s Poljacima u Areni Varaždin, u kojem je samo pobjeda od šest ili više razlike ostavljala Hrvatskoj nadu da će se kvalificirati za Svjetsko prvenstvo u Kini. Odlično je funkcionirala pokretljiva obrana koja je gostujuću reprezentaciju ostavila u prvih sedam minuta bez ijednog ubačaja.

Hrvatski napad nije bio jednako ubojit, ali su Anzulovićevi izabranici nakon sedam minuta vodili s 14-0. Nažalost, Poljaci su u posljednje tri minute napravili 8-2 i prvu četvrtinu završili s podnošljivim jednoznamenkastim zaostatkom (16-8).

Gosti su u 15. minuti došli na samo jedan poen zaostatka (22-21), ali je potpuni preokret spriječio Jakov Mustapić s dvije vezane trice, da bi još jednim dalekometnim šutom Filipa Krušlina naša reprezentacija ponovno došla do +10 (35-25) u 18. minuti.

No, baš kao i u prvoj dionici, gosti su bolje odigrali završnicu, iskoristili neke nevjerojatne promašaje hrvatskih igrača iz čistih situacija i svoj zaostatak do poluvremena sveli na samo četiri poena (36-32).

>> Pogledajte kako su mladi košarkaši nakon osvojenog zlata zapjevali Lijepu našu u Novom Sadu

Sve do 29. minute činilo se da bi Hrvatska mogla pobijediti Poljsku s potrebnih šest koševa razlike i zadržati izglede za plasman u Kinu. Tada je Katić pogodio za vodstvo 59-53, ali su Poljaci serijom 10-0 na kraju treće i početkom posljednje četvrtine došli do prednosti koju su znali zadržati i povećati do konačnih 77-69 za potpuno zasluženu pobjedu.

Sve ono dobro što su naši košarkaši i uspjeli napraviti u prvih sedam-osam minuta pojedinih četvrtina, propustili su nevjerojatnim padovima u završnicama svake četvrtine.

U posljednjem kvalifikacijskom kolu Hrvatska će u ponedjeljak, 25. veljače, gostovati u Mađarskoj. Iz skupine J na Svjetsko prvenstvo idu Litva, Italija i Poljska.

Komentara 35

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
19:46 22.02.2019.

Rađa majstore jel može neko izvješće kakvo je stanje u nogometnom savezu... ??

Avatar rubinet
rubinet
19:37 22.02.2019.

Očekujem od Rađe i Vrankovića ostavke .

DI
Dingo
19:57 22.02.2019.

Dovoljno je znakovito na što se pod Rađom i njegovim stručnjacima svela hrvatska košarka to što uopće nema komentara. Glavno da snima reklame u regionu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije