Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
te-kvon-do

Anto Nobilo nije došao na svečanost Kuće slavnih

Dragan Primorac
Dražen Brajdić
26.09.2015.
u 14:35

Primorac: Ja nisam izabran radi sportskih rezultata, već radi promocije. Mi smo te-kvon-do klub imali čak i u bolnici u kojoj sam u SAD-u radio.

Nakon Rusije, J. Koreje i SAD-a, svečanost uvrštenja u Taekwondo Hall of Fame održana je u Zagrebu.

- Kuća slavnih je platforma za priznanje razvoju i tradicije te-kvon-do sporta i mi smo počašćeni da je prva takva ceremonija u zemljama EU održana kod nas. Mi smo uspješna tekvondaška nacija i dužnost nam je bila podržati ovu aktivnost - kazao je predsjednik HTS-a saveza Franjo Prot.

Izbor hotela Esplanade i Smaragdne dvorane učinilo je priredbu blještavom, no bilo je i onih koji se toj američkom ekstravagancijom nisu dali zavesti. Naime, najzaslužniji od svih hrvatskih počasnika na svečanost nije došao. Anto Nobilo, nekada europski prvak i svjetski doprvak, a danas ugledni odvjetnik, nije se pojavio jer nije htio podržati priču o Kući slavnih kao privatnom biznisu koji se hrani egoima tekvondaških majstora. A ovaj Hall of Fame je doista privatno vlasništvo Amerikanca Gerrarda Robinsa, čovjeka koji je, koje li koincidencije, u jedinom međusobnom dvoboju davnih 70-tih Nobila pobijedio.

I počasnici morali plaćati

Ono što jest neobično i što odudara od klasičnih Kuća slave jest da uvrštenici ovo moraju platiti. Na službenoj stranici izvješen je cjenik koji kaže da registracija članstva stoji 399 eura, da za svečanu večeru treba platiti 99 eura, a specijalno izrađeni prsten 475 eura. No, to je i za razumjeti jer financirati takvu ustanovu u takozvanom malom sportu u SAD-u zacijelo nije lako kao kada su u pitanju Kuće slave za košarkaše, bejzbolaše, nogometaše i hokejaše.

Veliki šampioni u Zagrebu

Bilo kako bilo, šestero Hrvata sinoć je doživjelo počast među gostima iz cijelog svijeta, a bilo ih je iz Australije, SAD-a, Saudijske Arabije, Rusije, Venezuele, Kolumbije...

Priznanje nižeg ranga primili su Branko Leš i Tihomir Horvat, a kao počasnici u Kuću slave uvršteni su tekvondaški pioniri Petar Mijić i Franjo Prot, negdašnja međunarodna sutkinja Kana Gvozdić, negdašnji reprezentativac Slavko Jereb, profesor sa splitskog KIF-a Dražen Čular te bivši ministar sporta Dragan Primorac. On, doduše, nije imao veliku sportsku karijeru (bio je juniorski doprvak bivše države), ali se kao znanstvenik (ugledni forenzičar), a potom i kao ministar zalagao za promociju ovog sporta.

Kao oprezan čovjek, Primorac je u Svjetskom tekvondo savezu provjerio vjerodostojnost ove Kuće slavnih. A u nju su, očito, uvjereni i neki bivši šampioni, sinoć nazočni u Zagrebu poput Australke Lauren Burns, olimpijske pobjednice iz 2000., Britanac Aaron Cook, trostruki europski prvak i Aziz Acharki, bivši svjetski i dvostruki europski prvak.

>>Tekvondo savez pod istragom: Pokušali izvući mirovine i za sedmero marginalnih!

Komentara 5

HR
HR4ever
16:46 26.09.2015.

Taekwondo

ST
stimo
17:41 26.09.2015.

danas se otvaraju udbini dokumenti pa drugu anti nije dobro od danas ce biti pokretna meta hehe

RI
ribar110
15:05 26.09.2015.

Nisam siguran tko je ovdje u pravu ja ili novinar ali mislim da se ta borilacka vjestina drugacije pise ili on to po Vuku da bude jednostavnije za "neke'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije