Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARJANOVA NOVA DVORANA

Anto Nobilo: 'Imam parapsihološke sposobnosti pa mogu osjetiti atmosferu...'

Anto Nobilo
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
06.06.2021.
u 12:00

- Ovo je dobra vijest i za nacionalni Savez koji mora raditi na tome da dobije još jedan ovakav centar izvrsnosti.

Taekwondo klub Marjan otvorio je novu dvoranu, Centar Lokve, sjajno uređen prostor od 800 četvornih metara. A u njemu će trenirati sportaši iz samog svjetskog vrha, koje Marjan proizvodi kao na traci, ali će se tu odvijati i natjecanja tekvondaških početnika iz takozvane Marjanske lige.

Sve je začinjeno atraktivnim nastupom Marjan demo-teama, na razini najboljih korejskih demonstracijskih timova, u kojem su zapažene uloge imali i aktualna europska prvakinja Lena Stojković i bivši europski prvak Lovre Brečić.

Uslijedio je pokazni trening nožnih tehnika koje su demonstrirali olimpijci – Kristina Tomić, Matea Jelić, Toni Kanaet i Ivan Šapina – uz asistenciju četvorice trenera Marjana Tonija Tomasa, Veljka Laure, Marka Novaka i Martina Erdeljca.

Vaga od 50 tisuća kuna

Centar Lokve poseban je ne samo po tome što takvog klupskog centra u regiji nema. Osim što ima posebnu sobu za trenere, za fizioterapiju s osam raznih uređaja, tu je i posebna soba za nutricionista u kojoj se nalazi najpametnija vaga (Tanita) koju možete zamisliti, vrijedna 50.000 kuna.

– Kada sportaš stane bos na vagu i uhvati se za ručke, zatvori se strujni krug nakon čega dobijete podatke o postotku masti i kostiju u svakom dijelu tijela. Dakle, sve je individualizirano – kazao nam je Sandro Deak, glavni tajnik kluba, koji nam je pokazao i nešto što predstavlja vrhunac koračanja u korak s vremenom.

A to je posebna soba za influencera. Taj je posao već počeo raditi Pave Elez, etablirani influencer sa 100.000 pratitelja na YouTubeu i 70.000 Instagramu.

Osim ovog centra, Marjan će i nadalje raspolagati s dosadašnjim, također vrhunskim, prostorom na Gripama od 750 četvornih metara gdje će Veljko Laura i njegovi suradnici raditi s mlađim uzrastima.

Povrh toga, Marjan ima još jedan centar (Split 3) od 450 četvornih metara, a koristi još sedam manjih dvorana. Sveukupno, Marjan ovog časa ima oko 700 članova što je jako dobra brojka jer ih je prije pandemije koronavirusa bilo više od 1000 što je ovaj klub činilo najbrojnijim sportskim kolektivom u Hrvatskoj.

Vidjevši sve to, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo bio je pod snažnim dojmom:

– Ja imam neke parapsihološke sposobnosti pa mogu osjetiti atmosferu nekog prostora, a ovaj prostor mi se čini idealnim za pripreme naših najboljih sportaša. Ovo je dobra vijest i za nacionalni Savez koji mora raditi na tome da dobije još jedan ovakav centar izvrsnosti.

Nakon što se reprezentacija prijašnjih godina pripremala na Rogli, u Skradinu i Makarskoj, sportski direktor HTS-a Pero Josipović i izbornik Toni Tomas odlučili su da će se sportaši za Olimpijske igre pripremati u Splitu.

U to ime Savez je odlučio financirati i smještaj i hranu za zagrebačke olimpijce (Šapina, Tomić) i njihove trenere, ali i za dugogodišnjeg fizioterapeuta reprezentacije Marija Novaka Stanka. Plaćat će Savez boravak i sparing-partnerima od kojih bi jedan trebao doći i iz Irana, a financirao je i povišenu konstrukciju borilišta koja predstavlja simulaciju olimpijskog borilišta.

Trenira se četiri puta dnevno

A da bi hrvatski olimpijci što spremniji doputovali u Japan ovih se dana trenira četiri puta dnevno. Osim toga, izbornik Toni Tomas odlučio je da će jučerašnji susret s novinarima biti i posljednji kontakt sportaša sa “sedmom silom” sve do samog nastupa u Tokiju. Osim toga, bit će im reducirani i kontakti s prijateljima i članovima obitelji.

Izbornik je to prakticirao i uoči Olimpijskih igara u Londonu (2012.) i Riju (2016.) a zašto je tome sklon objasnio je ovako:

– Ja držim da najbliža okolina – roditelji, braća, sestre, rodbina – premda oni to čine u najboljoj namjeri zapravo stvaraju pritisak. S druge strane, mediji otvaraju pitanja koja sportaši sami sebi ne otvaraju. Oni su sistematičniji od sportaša i otvaraju teme o kojima oni uopće nisu razmišljali i onda im s time unose neki nemir. Svi oni, na neki način, stvaraju situaciju biti ili ne biti, a sportaši bi trebali biti opušteniji.

Hoće li sportašima biti dozvoljeni mobiteli?

– Meni se sviđa što je napravila Matea Jelić koja si je izvadila potpuno novi broj s kojeg ne može otići na internet, ali može komunicirati pozivima i porukama. U tom smislu razgovaramo i s ostalim olimpijcima.

Ključne riječi

Komentara 24

IV
ivanmerlin
12:32 06.06.2021.

Nobilo je prvi odvjetnik koji je uzeo 12000000maraka za obranu Hr. Generala... Isti ti generali su dobili dugogodišnju robiju... Kad ih je prestao braniti dobili su smanjene kazne.. Najpoznatiji prevarant među odvjetnicima

DU
Deleted user
12:25 06.06.2021.

Pa kako niste onda,gospodine Nobilo,osjetili da se bliži neovisna država Hrvatska?

Avatar Marko
Marko
12:54 06.06.2021.

Više para nego psiholoških...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije