Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov na 33. "Košarkaša"

Ante Tomić brani naslov u godini propuštenih prilika

'16.01.2010., Zagreb - Kosarkasku utakmicu 16. kola NLB lige u dvorani Trnsko su odigrali KK Zagreb CO i KK Crvena zvezda. Urednik sportske rubrike Vecernjeg lista Ante Buskulic dodijelio je nagradu z
'Igor Kralj/PIXSELL'
23.12.2010.
u 08:51

Traži se nasljednik Kreše Ćosića, Dražena Petrovića, Kukoča, Rađe... Žiri čine treneri, bivši igrači, menadžer, NBA skaut... Izbornik Vranković nije želio sudjelovati.

Košarkaški, 2010. mogli bismo nazvati godinom propuštenih prilika. Cibona je propustila priliku da prvi put osvoji NLB ligu (Kecmanove se trice u posljednjoj desetinki finala zacijelo sjećate), a reprezentacija je u osmini finala Svjetskog prvenstva u Turskoj zamalo eliminirala Srbiju.

Večernji list počinje 33. anketu za izbor košarkaša godine. Deseteročlani ocjenjivački žiri iznjedrit će nasljednika Ante Tomića (2009.), Zorana Planinića (2008.), Marka Popovića (2007.), Nikole Vujčića (2006., 2005., 2004.) i brojnih drugih prethodnih laureata. Naš izbor postoji od 1978. kada je pobjednik bio Dražen Dalipagić, kojega su naslijedile veličine kao što su Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Dino Rađa, Toni Kukoč...

I pobjednik za kalendarsku 2010. godinu u svoje će vitrine staviti statuu "Košarkaš", rad akademskog kipara Stipe Sikirice. Slavljenika će birati deseteročlani žiri koji će činiti treneri, bivši igrači, jedan menadžer, jedan vrhunski sudac i jedan NBA skaut. Ako nisu treneri hrvatskih NLB ligaša, koji će biti ocjenjivači svake godine, trudimo se da nam se članovi žirija ne ponavljaju. Htjeli smo imati i izbornika Josipa Vrankovića, no zamolio nas je, kao i njegov prethodnik Repeša, da bude izostavljen, jer njegove javne ocjene učinka pojedinaca neki reprezentativci možda ne bi dobro prihvatili.

Kandidati su i bivši laureati Popović i Planinić, ali i oni koji nikad nisu bili pobjednici, kao dugogodišnji reprezentativci Tomas i Ukić (lani zaostao samo za bod za braniteljem naslova Tomićem). Tu su još prvi strijelac Eurolige Bogdanović, sve bolji Barać, realovac Tomić, uzletjeli Žorić, vrijedni Banić...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije