Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Član Hajdukova NO-a

Ante Šalinović: Marijanu sam izabrao jer je majstor

Marijana Bošnjak
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/10
13.04.2016.
u 08:00

- Predložio sam je zbog stručnih referenci, osobno je nisam poznavao, ali smo imali poslovne kontakte otprije. Za nju sam dobio preporuke iz pouzdanog okruženja

Marin Brbić, nakon gotovo četiri godine stolovanja u Hajduku, kupio je svoje stvari iz ureda na drugom katu Poljuda, tajnice i njegovi bliski suradnici naricali su za njim, suze su tekle u potocima... Bilo je i onih koji su pili pjenušac, uvijek je to tako, nema predsjednika koji sve može zadovoljiti... Nekoliko sati kasnije u Brbićev ured zasjela je prva žena predsjednica Hajduka u povijesti. Marijana Bošnjak, direktorica Kinematogafa Osijek, bit će privremena predsjednica, vodit će klub idućih 40 dana.

Osobno je nisam poznavao

Sve se to zna, ali Hajdukov navijački ešalon ovih je dana pun pitanja. Tko je ona, što hoće, kako je došla, tko stoji iza nje, zašto nije predsjednik netko iz Splita, zašto nije bitno navija li za Hajduk... Pitanja ima na stotine, a puno je i onih koji “znaju” odgovore. Progurala ju je politika, ona je igrač ovog i onog, jedino još nitko nije spomenuo da ju je u Hajduk progurao Zdravko Mamić. Neke su stvari jasne, Nadzorni odbor kluba baš i nije imao nekog kandidata koji je mogao postati privremeni predsjednik, što dovoljno govori o kadrovima u Poljudu, a nitko ozbiljan ne bi dao otkaz kako bi došao raditi 40 dana, tako da je izbor slobodnog stručnjaka sasvim logičan.

– Ona je moj prijedlog, što je NO podržao. Predložio sam je zbog stručnih referenci, osobno je nisam poznavao, ali smo imali poslovne kontakte otprije. Za nju sam dobio preporuke iz pouzdanog okruženja. Namjerno nismo htjeli nikoga iz kluba, nikoga iz Splita, nikoga iz svijeta nogometa, nikoga iz poslovnog svijeta tko je blizak bilo kome... Jer, taj svaki izbor ostavio bi neke dvojbe. Ono što je najvažnije, sigurni smo da je Marijana Bošnjak majstor svog posla i napravit će ono što od nje očekujemo. To vam je sva istina, cijela priča o tome – otkriva nam Hajdukov član Nadzornog odbora Ante Šalinović, koji će praktički biti njezin prvi nadređeni, jer je tako odredio Hajdukov NO.

Šalinović se tim potezom prometnuo u jednog od glavnih kreatora Hajdukove trenutačne politike. On i njegovi istomišljenici Slaven Marasović (predsjednik NO-a), Anthony Marinov (važan operativac) i Nikica Krnić (već prati stanje u omladinskoj školi) rade kao tim, uvjereni su u ispravnost svojih poteza, a kada im se spomenu zakulisne igre, odmahuju glavom. Groze se na spomen politike, nogometne mafije, rata trgovačkih lanaca, razočaranih bivših igrača i svega što se spominje kao razlog njihovih promjena u Hajduku.

Novoj predsjednici nije do medijske pompe, ljubazno kaže da joj ne treba osobna promidžba te da joj je u interesu jedino Hajduk.

Vraćam se u Osijek

– Taj posao mi je zaista privremen, vraćam se u Osijek. Moj je zadatak napraviti analizu stanja, koja će biti priprema novoj upravi. Ne dolazim raditi financijsku reviziju – kazala je Marijana Bošnjak.

Svoj posljednji dan u Osijeku provela je ostavljajući radne zadatke u Kinematografima, a dvoboj Hajduka i Istre nije gledala.

– Ali, bila sam online od prve do posljednje sekunde utakmice – rekla nam je gospođa Bošnjak vedrim glasom.

Komentara 7

DU
Deleted user
10:39 13.04.2016.

Hahahahahaha.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
08:53 13.04.2016.

Ovaj hajduk stvarno polako postaje sprdnja...

SO
sonce
10:26 13.04.2016.

Hajduk je daleko od pravog kluba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije