Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNI DERBI

Ante Nazor, Splićanin na čelu KK Zadra, odlučuje o sudbini žutih

'29.08.2012., Zadar - KK Zadar ugostio je ruski KK Samara te uvjerljivo pobjedio rezultatom 101:45 u slabo ispunjenoj dvorani Kresimira Cosica. Trener Zadrana Ante Nazor. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
Filip Brala/PIXSELL
24.03.2013.
u 10:39

Dva dalmatinska kluba danas igraju tužni derbi, u međusobnoj utakmici odlučuju tko neće imati pravo igranja regionalne lige

Danas se u Višnjiku (17 sati) igra tužni dalmatinski derbi. Zadar i Split, klubovi u kojima je isklijalo toliko velikih igrača, međusobno odlučuju tko neće imati pravo igranja u regionalnoj ABA ligi iduće sezone.

Zadrani su emotivniji

S obzirom na teško financijsko stanje, racionalan ekonomski um bi rekao da bi za oba kluba bilo bolje da ne igraju ABA ligu. Jer, za sastaviti konkurentnu momčad morat će se dodatno zadužiti. I dok su u Splitu toga svjesni pa izjavljuju da ispadanje ne bi značilo i kraj svijeta, u emotivnijem Zadru čini se baš i nisu. Tamo bi ispadanje bilo svojevrsni kraj svijeta, signal za stečaj kluba. Premda je njihov mezimac u minusu od 20 milijuna kuna, Zadrani i dalje svoj klub smatraju “spomenikom kulture nulte kategorije” i ne žele u “niži rang” (hrvatsku ligu), kao što je to bio slučaj prije dvije godine. Kada se to tada dogodilo, na presici su se pojavili, doduše nepozvani, čak i gnjevni navijači.

Vujčić vrijedi k’o Zadar


Zadar je ove sezone na momčad potrošio najmanje dvostruko više od Splita, jer sportski direktor žutih Nikola Vujčić igra besplatno. No, Ante Nazor, trener Zadra, upozorava da je Vujčićeva tržišna cijena još uvijek otprilike tolika koliko vrijedi i cijela momčad Zadra. Inače, Nazor je dite splitskog kluba, tamo je prošao školu košarke i kao igrač i kao trener, a sada odlučuje o sudbini svog matičnog kluba.

O njoj odlučuje i vrijedni Zagrepčanin Mladen Erjavec, prvi trener žutih, kojemu već neki predbacuju da je krivac za ovakvo stanje. A može li uopće i biti bolje ako momčad cijelu sezonu nije dobila plaću?! Baš kao i prvi trener, koji od početka sezone nije dobio ni kune i koji si sam plaća stanarinu jer razmišlja da je bolje da nešto radi, pa čak i besplatno, nego da sjedi doma. Doduše, i takvi stavovi imaju svojih granica, pa je Eri već dvaput htio otići, ali su mu objasnili da nije on ništa kriv. Zanimljivo je - je li to podudarnost ili možda i nije - da su igrači Splita bili uspješniji dok nije završio četvrti krug preoblikovanja kluba (pobjeda u gostima nad Cedevitom) nego nakon toga kada su u devet utakmica pobijedili samo jednom. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će se truditi večeras. Hoće li igrati na život ili smrt ili oni više vjeruju da ima života i poslije (sportske) smrti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije