Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podbacio u reprezentaciji

Ljudi bliski Anti Ćoriću kažu da više nije onakav kakav je bio u kolovozu, da je malo poletio...

Ćorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.04.2015.
u 14:48

I nije to ništa čudno, u tim su godinama mušice uobičajena pojava, pa Ćorić je još daleko od zrelosti! Ali, zato mora biti pod čvrstom rukom, koja će ga uvjeriti da vrijeme neumitno prolazi i ako se ne trgne, ostat će nam u sjećanju kao čudesni talent.

Dinamova trenera Zorana Mamića strahovito peku dva lanjska izgubljena trofeja, Hrvatski kup i Superkup završili su u vitrinama Rijeke na Kantridi. Prilika je sad za uzvrat, pa iako Mamić to nije naglasio kao poseban motiv uoči prve polufinalne kup-utakmice s Rijekom (srijeda, Maksimir, 18 sati), posve je jasno da u njemu bukti silna želja da ove sezone osvoji sve što se osvojiti može!

Ne podcjenjujte Rijeku!

– Želim pobijediti u svakoj utakmici, uvijek nastojim biti bolji od suparnika. Rijeka je lani bila bolja i čestitao sam joj, ali ovo je sad neka druga priča i vjerujem u naš uspjeh. Imamo velikih 14 bodova više od Riječana u prvenstvu i to nešto govori. A da imamo pozitivno ozračje u gradu i na stadionu poput Rijeke, imali bismo 30 bodova prednosti – kaže Mamić, ali ne prihvaća ulogu favorita:

– Zanimljivo je to kako se u medijima u samo desetak dana sve okrene. Još nedavno čitao sam da i nismo bolji od Riječana, a sad vidim napise u kojima "Rijeka nema nikakve šanse u dvije utakmice s Dinamom"! Ništa od toga nije točno, siguran sam da nas očekuju dvije uzbudljive i neizvjesne utakmice, a dobrim bih rezultatom u srijedu smatrao svaku pobjedu bez primljenoga gola – rekao je Dinamov trener, koji opet ima problema sa sastavom.

Ademijev je nastup, naime, zbog ozljede gležnja vrlo upitan, nema isključenoga Fernandesa (Mamić je, usput, o užasnom suđenju Strahonje na Kantridi rekao da "stoji iza svega izrečenoga"), a među kandidatima je opet Alžirac Soudani, za kojeg smo već zaboravili da je Dinamov igrač!?

Pa čak i da zaigra, tko zna kakvu bi predstavu mogao ponuditi nakon višetjednog izbivanja s travnjaka... Jasno je da Mamić najviše očekuje od Pjace i Henriqueza, no bilo bi vrijeme i za bljesak još jednog igrača koji je mjesecima u sjeni. "Mali" Ante Ćorić vjerojatno se i ne sjeća kad je zadnji put dobro igrao za Dinamo ili za reprezentaciju! Mladić koji će sljedeći utorak zakoračiti u punoljetnost, jesenas nas je oduševio.

Nismo tada bez razloga napisali da je njegov talent na razini one bogomdane vještine kakvu su imali Prosinečki i Boban.

Međutim, čini se da Ćorić, poput mnogih svojih vršnjaka, nije odolio vrištanju naslovnica, kao da mu nogomet više nije najvažniji, otkrio je i druge zanimljive načine kako provesti vrijeme. Uostalom, oni koji ga bolje poznaju i provode s njim dosta vremena, ne bez razloga kažu:

Pjaca i Ćorić kao vođe

– Ante u kolovozu i danas, različita je osoba...

I nije to ništa čudno, u tim su godinama mušice uobičajena pojava, pa Ćorić je još daleko od zrelosti! Ali, zato mora biti pod čvrstom rukom, koja će ga uvjeriti da vrijeme neumitno prolazi i ako se ne trgne, ostat će nam u sjećanju kao čudesni talent. Poput mnogih drugih...

Utakmica s Rijekom zapravo je idealna da Ante Ćorić iskaže svoju klasu, u takvim, iznimno važnim dvobojima, pokazuje se prava vrijednost igrača.

Od Ćorića se mnogo očekuje, trebao bi, zajedno s Pjacom, biti Dinamov vođa i vrijeme je da na travnjaku potvrdi sve lijepe riječi kojima je opisivana raskoš njegove nadarenosti.

>> Ćorić: Živciraju me skauti koji me stalno zivkaju, zbog njih sam deaktivirao Facebook profil

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije