Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE ČAČIĆ:

Sve je odlučeno kad smo spustili loptu

Lokomotiva
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
03.07.2015.
u 14:30

trener čačić
Na poluvremenu sam kazao igračima da ništa nije gotovo i da smo dovoljno dobri da se vratimo

Uspješan je bio ovosezonski europski start nogometaša Lokomotive. U prvoj utakmici 1. pretkola kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu, "lokosi" su u velškom Bangoru svladali Airbus 3:1 (0:1) i tako ostvarili veliku prednost uoči uzvrata u Zagrebu sljedećeg četvrtka.

Trebalo bi se doista dogoditi čudo da polu-profesionalci iz Walesa na uzvratu iznenade našu momčad, pa tako na Kajzerici već mogu razmišljati o sljedećem suparniku, grčkom PAOK-u, kojeg odnedavno trenira Igor Tudor.

Nije bio dobar početak "lokosa" u Bangoru, opušteno su ušli u utakmicu i to im se osvetilo nakon manje od pola sata igre.

Riley je, naime, svladao Zeleniku za vodstvo domaćina, s tim se rezultatom otišlo na odmor.

A onda smo u nastavku vidjeli sasvim drukčiju, goropadnu Lokomotivu, koja je pregazila domaćina! Zabili su "lokosi" tri gola (Šovšić u 48., Marić u 61. i Kolar u 68. minuti), osam minuta prije kraja Šovšić nije iskoristio 11-erac, domaći vratar Coates obranio je njegov udarac, a imali su naši nogometaši još nekoliko lijepih prilika, ali nisu bili precizni...

- Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu, budući da se nismo uspjeli nametnuti i domaćin je igranjem na duge lopte i preskakanjem igre odveo utakmicu u svoju "ulicu". Zasluženo je Airbus i poveo, no u nastavku je sve došlo na svoje, pokazali smo da smo kvalitetniji, zabili smo tri gola i zasluženo pobijedili. Cilj je ostvaren, zanimala nas je samo pobjeda – kaže trener "lokosa", Ante Čačić.

Što ste igračima rekli u poluvremenu?

- Ukazao sam im na pogreške u postavljanju prilikom tih dugih lopta koje su Velšani ispucavali, govorio sam im da ništa nije gotovo i da smo dovoljno kvalitetni da preokrenemo minus. Kad smo "spustili" loptu na zemlju, sve je bilo odlučeno, domaćin nam više nije mogao parirati...

Uzvratna utakmica je na stadionu u Kranjčevićevoj sljedeći četvrtak, 9. srpnja od 20 sati.

>> Igrači su im radili krila za Airbus i sad igraju protiv Lokomotive

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije