Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA ČAST...

Čačić ga je otpisao, a Lovren će biti prvi Hrvat kapetan nekoga giganta!

Dejan Lovren
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.07.2016.
u 19:43

Ante Čačić nedavno je na Euru imao dva igrača koji su u Francusku stigli kao kapetani svojih klubova. Barem onih inozemnih. Darijo Srna "pola je života" kapetan Šahtara, dok je Vedran Ćorluka posljednju sezonu bio kapetan moskovskog Lokomotiva

Dejan Lovren u novoj bi sezoni mogao dobiti veliku čast, biti kapetan velikog Liverpoola. Tako barem prenose otočki mediji, no poznato je kako Jürgen Klopp strašno cijeni hrvatskog nogometaša. Koji će mu, u svakom slučaju, biti najvažnija obrambena karika u nadolazećoj sezoni. Dejan Lovren tako bi samo mogao upotpuniti kolekciju hrvatskih nogometaša koji su bili kapetani raznih europskih klubova. No, čini se kako niti jedan Hrvat u povijesti nije bio (prvi) kapetan kluba takve veličine poput Liverpoola, piše Goal.

Zvonimir Boban, jedan od najpoznatijih hrvatskih kapetana, veći dio svoje karijere proveo je u velikom Milanu. U tom je klubu znao ponekad nositi kapetansku traku, ali nikada nije bio prva kapetanska opcija svojih trenera. Što je i sasvim logično, tu su čast u to vrijeme imali nedodirljivi Franco Baresi i Paolo Maldini.

Legendarna hrvatska generacija brončanih iz 1998. godine na klupskoj je razini imala samo – dva kapetana. Igor Štimac to je bio u engleskom Derby Countyju, a Zvonimir Soldo svojevremeno postao prvi Hrvat s kapetanskom trakom oko ruke u njemačkoj Bundesligi. Točnije, kapetan tada vrlo snažnog Stuttgarta. U Bundesligi kapetan je svojedobno, ali nekoliko godina poslije, bio i Josip Šimunić (Hertha).

Ante Čačić nedavno je na Euru imao dva igrača koji su u Francusku stigli kao kapetani svojih klubova. Barem onih inozemnih. Darijo Srna "pola je života" kapetan Šahtara, dok je Vedran Ćorluka posljednju sezonu bio kapetan moskovskog Lokomotiva.

Luka Modrić svojevremeno je, ali vrlo kratko (zbog odlaska u Real Madrid) bio kapetan Tottenhama. Zanimljivo, to se dogodilo gotovo u isto vrijeme u kojem je i – zatražio odlazak s White Hart Lanea. Najveću čast do sada je, od hrvatskih nogometaša, imao – Ivan Rakitić. Koji je u sezoni 2013/14. bio kapetan Seville. I kao takav odveo svoju momčad do osvajanja Europske lige. 

>> Ostatak teksta pročitajte ovdje

>> Katalinić: Lovren ponovno vatreni? U redsima je standardan, sve sam rekao

Komentara 41

MA
Makki73
23:14 04.07.2016.

Lovren je sam sebe otpisao svojim bahatim izjavama prije početka priprema za Euro, nije njemu Bačić

Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
00:47 05.07.2016.

Ne znam zasto novinari stalno potezu tu pricu o Lovrenu i Cacicu. Da ga je Cacic poveo na Euro, svi bi odmah vrisnuli kako nema autoriteta i to bi mu bila omca oko vrata zauvijek. Izostavio ga je zato sto je bio bahat i to je bila jedina opcija koju mu je Lovren ostavio. Uostalom, nisam primjetio da je Lovren mnogo nedostajao reprezentaciji.

SA
santos008
22:26 04.07.2016.

Cacica nisam nikad obozavao ali ovo sto je uradio sa Lovrenom,kapa do poda,ne trebaju nama ovakvi domoljubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije