Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KLUBU 200

Protiv Hajduka će Ante Čačić 200. put sjesti na prvoligašku klupu!

Ante Čačić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
10.08.2015.
u 16:47

Trener koji je pisao povijest i piše sadašnjost Hrvatske nogometne lige Najviše utakmica u HNL-u Lokomotiva dočekuje Hajduk 20 sati, stadion u Kranjčevićevoj

Trener Lokomotive Ante Čačić (61) u ponedjeljak će u Kranjčevićevoj 200. put sjesti na prvoligašku klupu. Dubrava, Inter, Osijek, Zadar, Slaven Belupo, Kamen Ingrad, Dinamo i Lokomotiva osam je klubova s kojima je Čačić plovio prvoligaškim vodama, a Inter, Zadar i Dubravu uveo je u prvu ligu.

Mamić putem Čačića

Nikad nije ispao iz lige, a u svim rangovima u kojima je bio trener (od Treće do Prve HNL) uvodio je klubove u viši rang...

Jubilej će Čačić obilježiti u ponedjeljak u 20 sati u Kranjčevićevoj, "lokosi" su domaćini Hajduku...

– Ne vodim evidenciju pa doista nisam znao da mi je ta utakmica protiv Hajduka 200. prvoligaška u karijeri. Lijepa je to brojka – kaže najstariji trener Prve HNL, iskusni stručnjak kojem je prošle sezone za dlaku izmakao nogometni Oskar za najboljeg trenera.

Dobio je Čačić, naime, isti broj glasova kao i Zoran Mamić, no zbog osvojenog naslova prvaka Mamić je primio priznanje...

– Utješna mi je nagrada što smo imali isti broj glasova kolega stručnjaka, dokaz da sam napravio dobar posao u Slavenu Belupu.

Kakav omjer imate s Hajdukom?

– S Lokomotivom sam jednom pobijedio Splićane, s Dinamom također jednom, uz jedan remi. S Osijekom sam u fantastičnoj utakmici pobijedio sa 5:3! Bilo je, dakako, i poraza, s Dubravom 2:3, s Interom 1:2... U ponedjeljak će biti čupavo, bit ćemo oslabljeni neigranjem Leke, a upitan je i Šovšić. Hajduk je u dobrom raspoloženju, dobri europski rezultati dali su im zamah. Iako još nismo dohvatili željenu razinu igre, zadovoljan sam početkom sezone i vjerujem da ćemo nastaviti uzlaznom putanjom. Uglavnom, dosad sam zadovoljniji igrom nego rezultatima, nadam se da će nas početi pratiti i rezultat.

Može li se po početku sezone zaključiti da će liga biti izjednačenija?

– Vjerujem da će biti tako, da će sve biti neizvjesnije, i borba za vrh, kao i ona za ostanak. Veseli što nakon prva četiri kola nema kluba bez boda.

Kako komentirate izglede Dinama i Hajduka u doigravanjima za Ligu prvaka i Europsku ligu?

– Siguran sam da će Dinamo, nakon dvije sušne godine, opet izboriti plasman u elitno europsko natjecanje, plavi su veliki favorit protiv Skenderbeua. Ova se šansa ne smije propustiti. Prije dvije godine uveo sam Dinamo preko Maribora u Ligu prvaka, nadam se da će sad i Zoran Mamić to učiniti. Albance se ne smije podcijeniti, ali kvaliteta je itekako na Dinamovoj strani.

Šanse Hajduka 50-50

U ovih desetak dana do prve utakmice plavi će se još osvježiti i uigrati pa vjerujem da će u optimalnom stanju dočekati Albance – kaže Čačić i nastavlja:

– Hajdukove bih izglede protiv Slovana iz Libereca procijenio na 50:50. Bilo bi sjajno da oba naša kluba osiguraju europsku jesen, a mišljenja sam da je velika Hajdukova prednost uzvrat na Poljudu. Samo da u Liberecu Splićani izvuku aktivan rezultat, onda će im sve biti lakše pred svojim navijačima koji će ih nositi do ukupne pobjede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije