Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Budimir:

'Dat ću sve od sebe da u derbiju pobijedim Jurića'

Ante Budimir
Foto: Vine screenshot
1/4
05.07.2016.
u 20:53

Budimir je pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Jurića prošle sezone postigao 16 pogodaka u dresu Crotonea.

Hrvatski nogometaš Ante Budimir u utorak je i službeno postao novim igračem talijanskog prvoligaša Sampdorije, a s klubom iz Genove potpisao je četverogodišnji ugovor, do ljeta 2020. godine. 

Budimir je pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Jurića prošle sezone postigao 16 pogodaka u dresu Crotonea u talijanskoj Serie B te bio jedan od najzaslužnijih za povijesni plasman kluba u najviši razred talijanskog nogometa. I Budimir i Jurić su napustili Crotone i preselili u Genovu, ali za razliku od 24-godišnjeg napadača Jurić nije završio u Sampdoriji, već će u sljedećoj sezoni Serie A voditi Genou.

"Veselim se svojoj prvoj utakmici u dresu Sampdorije pred našim navijačima i zahvaljujuem klubu što mi je pružio ovu priliku. Istina je da sam prošle godine radio za Jurića, ali kad se sretnemo u sljedećem gradskom derbiju dat ću sve od sebe da ga pobijedim", izjavio je Budimir za klupsku televiziju Samp TV.

Sampdoria je peti klub u seniorskoj karijeri 24-godišnjeg napadača rođenog u Zenici. Dvije sezone je proveo u dresu zaprešićkog Intera (2011-13.), jednu u zagrebačkoj Lokomotivi (2013-14.) iz koje je prešao u njemačkog drugoligaša St. Pauli. U Hamburgu se nije iskazao pa je prošle sezone posuđen Crotone u kojem je ponovno pronašao golgetersku formu.

Sampdoria je za dovođenje Budimira platila 1,8 milijuna eura odšete koju je hrvatski napadač imao ugrađenu u svom ugovoru sa St. Paulijem.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije