Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovci u Kući slave splitskog sporta

Ante, a kako je to zabiti gol Anderlechtu?

Klinci Split (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/8
20.10.2010.
u 08:16

Trećaši s Mertojaka upijali su svaku riječi golgetera Hajduka Ante Vukušića.

Neiskvareni, oduševljeni, bez zadrške... Užitak je bio provesti sat vremena s djecom iz splitske OŠ Mertojak koji su dio nastave proveli u Kući slave splitskog sporta.

Učenici 3. B i 3. C, predvođeni učiteljicama Tatjanom Bilandžić i Ivkom Kavelj, pomno su upijali što nudi ta splitska Kuća slave.

– A tko je ovaj barba s brkovima – nevino je pitala jedna djevojčica.

Rato Tvrdić, legendarni košarkaš, samo se nasmijao, a umjesto njega odgovorio je Nikola Vujčić, još jedan proslavljeni košarkaš.

– Ovaj barba je bolji igrač od mene – rekao je Vujo.

– Ali, vi ste viši, vi ste košarkaš – uzvratila je malena.

Na druženje s djecom stigli su, uz Tvrdića i Vujčića, i Aljoša Asanović i Ante Vukušić. Klinci s Mertojaka ispred sebe su uživo imali prošlost, sadašnjost i budućnost splitskog sporta.

Rato je prvu utakmicu odigrao 1959. godine, briljirao je u 70-ima, Asanović je predstavljao 80-te i 90-te, Vujčić kraj i početak novog tisućljeća, a Hajdukov golgeter, 19-godišnji, Vukušić trajat će barem do 2025. godine. Razgledavala su djeca stanovnike Kuće slave, upoznavala se sa Đurđicom Bjedov, Nikolom Pilićem, Tomislavom Ivićem i brojnim slavnim sportašima. Ali, Vukušić, koji će jednog dana sigurno biti stanovnik te prekrasne kuće koju Split još uvijek tako malo koristi, plijenio je pozornost dječice.

– Ante, a kako je to zabiti gol Anderlechtu? – zanimalo je Dominika.

– Najbolje na svijetu! – odgovorio je Vukušić i strpljivo potpisivao autograme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije