Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB ZA EURO

ANKETA Vatreni u nedjelju doznaju protivnike u skupini, koga biste vi željeli?

Hrvatska u Beču igra ključnu utakmicu s Austrijom za Final Four Lige nacija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
07.10.2022.
u 10:53

Za nas je najvažnija vijest kako će hrvatska nogometna reprezentacija biti jedan od nositelja u ždrijebu, a vatreni će igrati u jednoj od skupina s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

U nedjelju, 9. listopada u Festhalle exhibition centru u Frankfurtu točno u podne održat će se ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko nogometno prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

Za nas je najvažnija vijest kako će hrvatska nogometna reprezentacija biti jedan od nositelja u ždrijebu, a vatreni će igrati u jednoj od skupina s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

U kvalifikacijama će sudjelovati 53 reprezentacije koje će loviti 23 mjesta za EURO, a Njemačka se kao organizator završnog turnira automatski kvalificirala i stoga ne sudjeluje u ždrijebu.

Rusija zbog suspenzije neće sudjelovati u kvalifikacijama.

Reprezentacije koje sudjeluju u kvalifikacijama bit će raspoređene u deset kvalifikacijskih skupina - sedam skupina sa po pet momčadi i tri skupine sa po šest momčadi. Deset pobjednika skupina i deset drugoplasiranih izravno će se kvalificirati na završni turnir. Tri preostala mjesta popunit će timovi koji se kvalificiraju kroz play-off u ožujku 2024.

Utakmice u skupinama igraju se prema kalendaru utakmica europskih kvalifikacija od ožujka do studenog 2023. godine.

Četiri finalista UEFA Lige nacija (Hrvatska, Italija, Španjolska, Nizozemska) izvlače se u skupine od po pet momčadi kako bi mogli sudjelovati na završnom turniru Lige nacija u lipnju 2023.

Pet parova zemalja proglašeno je zabranjenim. Ti parovi ne smiju biti izvučeni u istu skupinu, a to su Armenija/Azerbejdžan, Bjelorusija/Ukrajina, Gibraltar/Španjolska, Kosovo/Bosna i Hercegovina, te Kosovo/Srbija.

Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini što znači da ne može biti u grupi sa Španjolskom, Italijom, Nizozemskom, Portugalom, Belgijom, Danskom, Švicarskom, Poljskom i Mađarskom.

Vatreni su do sada nastupili na šest europskih smotri, jedino se nisu plasirali na EP 2000. u Belgiji i Nizozemskoj.

Koju reprezentaciju biste željeli iz šeste jakosne skupine?

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Komentara 1

Avatar Brko
Brko
11:57 07.10.2022.

Napišete da ćemo bit u skupini sa 5 reprezentacija i onda stavite na izbor šestu jakosnu skupinu?!?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije