Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

ANKETA: Izaberite Dinamu protivnike po mjeri, kako bi izgledala idealna skupina

Slavlje Dinamovaca
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/4
29.08.2019.
u 08:36

U prvu jakosnu skupinu su se automatski plasirali Liverpool kao branitelj naslova te Chelsea kao osvajač Europske lige, isto kao i prvaci šest najjačih liga

Konačno više ne moramo biti rezervirani kada pričamo o Dinamu i kuglicama u ždrijebu ovosezonske Lige prvaka.

Hrvatski prvak sigurno je unutra i danas će od 18 sati u Monte Carlu drugi put u povijesti biti član treće jakosne skupine zbog čega mu se otvara odlična šansa da osigura drugo europsko proljeće u nizu.

Gojak: Svejedno mi je

Budući da kod nas i dalje postoje nejasnoće, treba razjasniti kako funkcioniraju jakosne skupine u LP-u.

U prvu su se automatski plasirali Liverpool kao branitelj naslova te Chelsea kao osvajač Europske lige, isto kao i prvaci šest najjačih liga (Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern, PSG i Zenit), a tek od druge jakosne skupine klubovi se počinju nizati po Uefinu koeficijentu stečenom u posljednjih pet godina.

U drugoj jakosnoj skupini, dakle, plavi mogu izvući velikane poput madridskog Reala i Atlética, Tottenhama, dortmundske Borussije, Napolija... Mnoga velika imena mogu doći na Maksimir, no ipak se iz druge skupine priželjkuju nešto slabija.

Primjerice Šahtar, a dobra je opcija i Benfica kojoj bi se Dinamo imao priliku osvetiti za ispadanje u osmini finala EL.

Četvrta jakosna skupina miješana je košara. Od jakih momčadi iz liga petice poput Atalante i Leipziga, preko momčadi s pregršt europskog iskustva poput Galatasaraya i Lokomotiva, pa sve do slabijih momčadi s kojima bi se Dinamo mogao znatno lakše nositi, poput Genka, praške Slavije te pogotovo Lillea kojem je momčad potpuno osakaćena ovog ljeta.

– Sigurno bi bilo lijepo igrati protiv klubova poput Juventusa i Barcelone, ali svejedno mi je, ne postoje neki klubovi koje bih želio dobiti u ždrijebu. Tko god bude igrao s nama, neće imati jednostavnu utakmicu, pogotovo na Maksimiru – rekao je junak Dinama protiv Rosenborga Amer Gojak, a ni ostali igrači nisu htjeli birati protivnike.

 

 

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Pancevac
Pancevac
09:59 29.08.2019.

Dobrodosli u Beograd. Zeljno vas ocekujemo.

Avatar dzambo
dzambo
10:09 29.08.2019.

Zenit...Sahtar,Slavija......idealna skupina za kakve takve sanse za prolaz....sve drugo je nabijanje gol-razlike na Dinamu.....Barcu ak dobiju..9-10 golova u 2 tekme ima da dobiju..isto tak i Liverpool...a i M.City...a i Bayern....Pariz,Juventus,Celzi 6-7 golova u 2 tekme....R.Madrid,A.Madrid,Tottenham 6-7 golova u 2 tekme...Borussija,Napoli,Ajax5-6 golova u 2 tekme....Benfica 4 najmanje...ipak ja mislim da ce vise zaradit ako prodju u drugi krug nego sto ce od prodanih ulaznica i ostalog....a sto je NAJBITNIJE da podignu cijenu svojim igracima ako ce se neki prodati onda to ide sa POBIJEDAMA i dobrim igrama....jer nevidim nikakvu LOGIKU ako sad Olmo ,Petkovic,Livakovic i drugi vrijede puno i nalete u grupi na ove gore nabrojane klubove i ovi im uvale toliko golova u mrezi ''nema logike'' da ce ti igraci vrijediti vise kad ce na primjer protiv Barce,Liverpoola i slicnih ti vazniji igraci Dinama biti samo posmatraci i nece moc do ''lopte'' tak cesto ko onda da ih kupi i ponudi vise kad se nece ni vidjeti na tim tekmama...sto je bilo i slicno sa Soudanijem i drugima kad su rasturali u I HNL i u kval. za LP I kad su naletili na Real,Bayern tek se onda vidjelo da ne vrije ni upola koliko su bili procjenjeni nisu se ni vidjeli...i na kraju....Zenit..Sahtar,Slavija su jedina sansa za prolaz i za veliku zaradu ak odu u drugi krug a i Olmo i drustvo ce vrijediti vise jer su PROSLI pored tih klubova sa kojima mogu igrat a sa C.Z ne bi bilo dobro jer bilo bi svasta na terenu a i van..

DU
Deleted user
14:07 29.08.2019.

Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Rudeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije