Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUCIJI SREBRO

Ani Zaninović pukao mišić zadnje lože

Zaninović
Hrvatski taekwondo savez
01.06.2014.
u 22:16

Lucija Zaninović je nanizala tri pobjede uz bodovnu razliku 28:4 te stigla do finala, ali s obzirom da se netom prije Ana teško ozlijedila blizanka nije smogla snage koncentrirati se na svoju finalnu borbu.

Na jakom međunarodnom G1 turniru koji se proteklog vikenda održao u Austriji u Innsbrucku nastupio je veliki broj hrvatskih taekwondo natjecatelja, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji uglavnom u sastavu klubova dok je kadetska reprezentacija koja se priprema za nadolazeće svjetsko prvenstvo nastupila u kompletnom sastavu.

U centru pažnje bili su seniorski reprezentativci koji skupljaju bodove za odlazak na olimpijske igre Rio 2016., a u konkurenciji od 1800 natjecatelja od seniora koji su nastupili na europskom prvenstvu do odličja su stigli Ana i Lucija Zaninović te Filip Grgić.

Dvije minute starija blizanka splitskog Marjana na koncu nije imala puno razloga za slavlje jer je u polufinalnoj borbi pored pobjede došlo i do puknuća zadnje lože desne noge tako da je sada očekuje malo duži oporavak koji bi mogao opasno ugroziti nadolazeća dva ili tri turnira koji nose dosta bodova (Švicarska, Kina, Koreja).  Ana je u prvom kolu bila slobodna, potom nanizala tri pobjede da bi finale predala zbog puknuća mišića. Koliko je ozljeda teška biti će jasnije nakon pregleda kod doktora Jurice Rakića.

Lucija Zaninović je nanizala tri pobjede uz bodovnu razliku 28:4 te stigla do finala, ali s obzirom da se netom prije Ana teško ozlijedila blizanka nije smogla snage koncentrirati se na svoju finalnu borbu te je predala Turkinji Rukiye Yildrim bez borbe. Obje sestre Zaninović su tako svoj konto podebljale sa novih šest bodova u borbi za Rio.

Filip Grgić iz zagrebačkog Metalca je u finalu izgubio od Nijemca Adnana Kerima 16:18 te tako i on osvojio srebrno odličje. Vrijedi spomenuti da je svjetska juniorska prvakinja iz Knina Matea Kelić nastupila u seniorskoj konkurenciji te osvojila brončano odličje u kategoriji do 67 kilograma dok je bivša reprezentativka Martina Zubčić u kategoriji do 57 kilograma stigla do zlata.

Kadeti se pripremaju za Baku gdje će se nakon europskog seniorskog održati i svjetsko kadetsko prvenstvo. Na jakoj provjeri u Austriji osvojili su pet odličja, tri zlata te po jedno srebro i broncu. Zlatne su bile Ana Taslak i Kristina Čerina iz splitskog Marjana kao i Paola Strašćek iz Jastreba, srebrni Marko Golubić iz Orke, a brončani Rino Marković iz Osvita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije