Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA UTAKMICA

Golijada na Anfieldu! City doživio prvi poraz

Liverpool - Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
Autori: Drago Hudika, Hina
14.01.2018.
u 18:53

Dejan Lovren bio je Liverpoolov kapetan i igrao je cijelu utakmicu

Liverpool je na svom Anfieldu nadjačao vodeću momčad engleske lige. U 23. kolu Premijer lige Redsi su pobijedili Manchester City s 4:3. Kloppovoj družini trebalo je devet furioznih minuta da slome otpor gostujuće momčadi, koja je u završnici uspjela ublažiti poraz.

Gostima je to bio prvi poraz ove sezone, te prvi poraz u posljednjih sedam mjeseci. Posljednji put City je poražen u prvenstvu u travnju prošle godine na gostovanju kod Chelsea. Nakon toga momčad Pepea Guardiole je nanizala 30 susreta bez poraza pri čemu je upisala 26 pobjeda i četiri remija.

Liverpool - Manchester City
1/8

Liverpool je poveo u 9. minuti pogotkom Alexa Oxladea-Chamberlaina, koji je sjajnim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora matirao Edersona. U 40. minuti je izjednačio Leroy Sane. Nijemac je odlično primio dugačku loptu Kylea Walkera, a potom izbacio Gomeza i Matipa te odličnim udarcem u bliži kut savladao Lorisa Kariusa.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Otamendi koji je u 51. minuti nakon kornera uzdrmao gredu, a u 57. minuti uzvratio mu je Salah koji je uputio centaršut, no njegov je pokušaj promijenio smjer i završio na gredi. 

Liverpool je u 59. minuti došao do novog vodstva. Oxlade-Chamberlain je poslao dubinsku loptu za Firminha koji je izgurao Stonesa, a potom fantastično prebacio Edersona. Samo dvije minute kasnije bilo je 3:1. Otamendi je pogriješio, Salah asistirao Maneu, a Senegalac je sjajnim udarcem pogodio rašlje Edersenovih vrata.

U 68. minuti već je bilo 4:1. Vratar Cityja je istrčao i krivo ispucao loptu, a njegovu grešku je iskoristio Salah koji je s dvadesetak metara prebacio Brazilca. Tračak nade gostima donio je Bernardo Silva u 84. minuti, a dramu u susret vratio je Ilkay Gündogan zabivši za 4:3 u drugoj od četiri minute sudačke nadoknade. U posljednjim trenucima susreta Aguero je mogao izjednačiti, ali je pucao pored vrata.

Dejan Lovren bio je Liverpoolov kapetan i igrao je cijelu utakmicu. 

Manchester City kojem je ovo bio prvi poraz ove sezone vodeća je momčad engleske lige sa 62 boda, a Liverpool dijeli drugo mjesto s  Manchester Unitedom i Chelseajem s 47 bodova.

Liverpool - Manchester City
1/24

Komentara 12

Avatar southman
southman
19:25 14.01.2018.

Uspio je napad zabiti više nego je obrana primila. Liverpool-ovi golmani kao skretničari, ništa ne mogu obraniti. A Aguero novinaru je bio u zaleđu !

KT
komen_tar
18:59 14.01.2018.

Coutinho im fali vidim... A najbolja momcad u povijesti s najboljim trenerom pusarina...

UM
umnjak
19:03 14.01.2018.

YNWA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije